Hyppää sisältöön
Kirkon tiedotearkisto

Ekopaasto haastaa kuntavaaliehdokkaat jakamaan ideansa ekologisemmasta kunnasta

Julkaistu 17.03.2017

Tänä vuonna kuudetta kertaa järjestettävä Suomen evankelis-luterilaisen kirkon Ekopaasto-kampanjaLinkki avautuu uudessa välilehdessä kutsuu kuntavaaliehdokkaat kertomaan, miten he tekisivät omasta kotikunnastaan ekologisemman.

Vastauksen voi jakaa tekstin, kuvan tai videon muodossa Twitterissä tai Instagramissa tunnisteella #ekopaasto. Ruotsinkielisiä vastauksia voi jakaa myös tunnisteella #ekofasta. Ekopaasto jakaa ehdokkaiden vastauksia omilla FacebookLinkki avautuu uudessa välilehdessä- ja TwitterLinkki avautuu uudessa välilehdessä-tileillään.

Paastopolulta ideoita omaan paastoon

Tänä vuonna Ekopaasto tarjoaa vinkkejä paaston viettämiseen Ekopaasto.fi-sivustolta löytyvän paastopolun avulla. Paastopolulla voi tarkastella omia kulutustottumuksia ja etsiä vinkkejä arjen arvojen mietiskelyyn.

Ekopaasto hiljentää tällä kertaa ympäristön hyväksi asumiseen, liikkumiseen, ruokaan ja vaatetukseen liittyvissä teemoissa. Lisäksi kampanjassa etsitään tilaa hiljentyä kiireisen arjen keskellä.

Vuodesta 2012 lähtien järjestetty Ekopaasto-kampanja innostaa suomalaisia liittymään pääsiäispaastoon tavalla, joka osaltaan auttaa hillitsemään ilmastonmuutosta. Ekopaaston kampanja-aika on 1.3.–16.4. Ekopaasto-kampanjan yhteistyökumppaneina ovat tänä vuonna Suomen luonnonsuojeluliittoLinkki avautuu uudessa välilehdessä ja MartatLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

Lisätiedot:
www.ekopaasto.fi
Linkki avautuu uudessa välilehdessä
Ekopaasto-materiaalia Sakasti-palvelussaLinkki avautuu uudessa välilehdessä
tiedottaja Essi Ylärakkola, essi.ylarakkola@evl.fi, p. 040 142 4897