Hyppää sisältöön
Kirkon tiedotearkisto

Kirkko palkitsee toiminnan ja työelämän laadun kehittäjiä

Julkaistu 02.02.2017

KirTEKO 2017 -kilpailulla kirkon työpaikkoja innostetaan ja kannustetaan toiminnan ja työelämän laadun kehittämiseen. Kilpailun järjestävät Kirkon työelämä 2020 -ohjelman (Kirteko) toimijat yhteistyössä Kevan kanssa. Kilpailuun voivat osallistua seurakunnat ja seurakuntayhtymät.

”Seurakunnat ovat myös työnantajia ja työpaikkoja. Ne tarvitsevat muiden työpaikkojen tapaan herättelyä ja rohkaisua voidakseen ajatella ja tehdä uudella tavalla. Tähän haluamme KirTEKO 2017 -kilpailulla työpaikkojamme kirkossa kannustaa. Samalla teemme näkyväksi sitä kehittämistyötä, jota on jo tehty”, toteaa palkinnosta päättävän Kirkon työmarkkinalaitoksen valtuuskunnan puheenjohtaja Liisa Talvitie.

Kilpailuun osallistuvista kolme parasta palkitaan KirTEKO 2017 –palkinnolla. Ensimmäiseksi sijoittuva saa 2017 euron rahapalkinnon ja kaksi muuta koulutuspalveluja. Palkittavat julkistetaan Kirkkopäivillä Turussa 20.5.2017. Kirkkopäiväyleisö saa valita kolmesta finalistista oman suosikkinsa.

KirTEKO 2017 –kilpailun näkökulmia kehittämistä arvioitaessa ovat

• toiminnan tuloksellisuuden ja työelämän laadun samanaikainen edistäminen;
• uusien toimintatapojen ja ratkaisujen kehittely ja kokeileminen;
• innostava, myönteinen vaikutus seurakuntalaisiin ja erilaisiin sidosryhmiin sekä luottamushenkilöjohdon, johdon ja henkilöstön väliseen vuorovaikutukseen;
• henkilöstön ja henkilöstön edustajien sekä seurakuntalaisten mukaan ottaminen (yhteistoiminnallisuus).

Lisäksi arvostetaan sitä, että toiminnan ja työelämän laadun kehittämiselle on asetettu mitattavia tavoitteita ja että myös seurakuntalaisilta on kysytty, miten niiden saavuttamisessa on onnistuttu.

Palkintoraadin muodostavat kirkon pääsopijaosapuolet. Palkinnon saajista päättää raadin esityksestä Kirkon työmarkkinalaitoksen valtuuskunta.

Kilpailuun voi ilmoittautua 28.2.2017 saakka.

Lisätietoja:
Oili Marttila, neuvottelupäällikkö, Kirkon työmarkkinalaitos, p. 050 594 1710, oili.marttila@evl.fi

Kilpailun verkkosivuLinkki avautuu uudessa välilehdessä

KilpailukutsuLinkki avautuu uudessa välilehdessä