Hyppää sisältöön
Kirkon tiedotearkisto

Matkamessut: Seurakunta tarjoaa matkailijalle vaihtoehtoja maailmalla

Julkaistu 17.01.2017

Ensi viikonlopun matkamessuilla 19.-22.1. Kirkon turistityötyö tarjoaa kirkkokahvia ja tutustuttaa yleisöä kirkon palveluihin maailmalla. Kirkon osaston löytää Helsingin messukeskuksesta paikalta 6 P 98.

Suomen evankelis-luterilainen kirkko toimii kaikkiaan 37 maassa tukena suomalaisille matkailijoille tai pysyvämmin ulkomailla oleskeleville. Suomalaiset turistipapit ja -kanttorit työskentelevät kohteissa pääsääntöisesti lokakuusta pääsiäiseen asti.

Tunnetuimmat kohteet ovat Espanja ja Kanariansaaret, mutta matkailijoita palvellaan myös muun muassa Kreikassa ja Thaimaassakin. Lisäksi matkapapit käyvät joulun aikaan pitämässä jouluhartauksia ja suosittuja Kauneimmat joululaulut -tilaisuuksia eri puolella maailmaa.

Monet hakevat ulkomailla ollessaan seurakunnalta hengellistä sisältöä, suomalaista yhteenkuuluvuutta ja keskusteluseuraa. Jumalanpalvelukset ja musiikkitilaisuudet ovat suosittuja suomalaisille matkaajille. Yli 100 suomalaisparia avioituu vuoden aikana ulkomailla turistikohteissa. Ulkosuomalaisseurakunta auttaa myös kriisitilanteissa. Oma äidinkieli on tärkeä osa tukiverkkoa maailmalla.

”Ulkomailla suomalainen lomailija hakee ulkosuomalaisseurakunnasta hengellistä osuutta. Kausimuuttaja kaipaa suomalaista yhteisöä, keskustelua ja laulua. He kaipaavat ihmisiä ympärilleen, sillä ei ole hyvä olla yksin”, kirkon turistityön koordinaattori, pastori Bror Träskbacka toteaa.

Lisätietoja:
Bror Träskbacka, p. 040 706 2606, bror.traskbacka@evl.fi
Kirkon ulkosuomalaistyöLinkki avautuu uudessa välilehdessä
Kirkon ulkosuomalaistyö FacebookissaLinkki avautuu uudessa välilehdessä
#kirkonulkosuomalaistyö