Hyppää sisältöön

Ihmisen ristissä olevat kädet.

Diakonia auttaa koronaepidemian aikana 

Seurakuntien diakoniatyöntekijät auttavat ja tukevat ihmisiä erilaisissa arjen haasteissa myös koronavirusepidemian aikana. Apua ja tukea tarvitsevat voivat ottaa yhteyttä oman asuinkunnan seurakuntaan, jonka diakoniatyöntekijä auttaa ja ohjaa tarvittaessa muihin paikallisiin auttajatahoihin. Oman seurakunnan voi hakea seurakunnan nimellä tai omalla kotisoitteellaan.

Kirkko on vahvistanut diakonista toimintaansa, jotta etenkin haavoittuvimmassa asemassa olevien terveys ja hyvinvointi voidaan turvata. Diakoniatyön merkitys korostuu myös koronakriisin keskellä siinä, että työntekijät pystyvät paitsi kuuntelemaan myös ohjaamaan ihmisiä yhteiskunnan tarjoaman avun ja tuen lähteille.

Monilla paikkakunnilla on esimerkiksi soitettu kaikille yli 80-vuotiaille ja kysytty, miten he jaksavat ja minkälaista apua he tarvitsevat. Koronakriisin luonteen vuoksi toiminnan painopiste on ikäihmisten auttamisessaLinkki avautuu uudessa välilehdessä ja erityisen haavoittuvassa asemassa olevien kuten asunnottomienLinkki avautuu uudessa välilehdessä, mielenterveys- ja päihdekuntoutujienLinkki avautuu uudessa välilehdessä tukemisessa.

Diakoniasta saa apua akuuttiin taloudelliseen ahdinkoonLinkki avautuu uudessa välilehdessä sekä tietoa ruoka-avun jakelusta. Myös yksinäisyyteen löytyy helpotusta. Linkki avautuu uudessa välilehdessäDiakonia opastaa parisuhdeväkivaltaa kohdanneitaLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

Diakonia jakaa koronatilanteeseen liittyviä uutisia sosiaalisessa mediassa erityisesti Diakonian ja sielunhoidon yksikön Facebook-ryhmässäLinkki avautuu uudessa välilehdessä ja TwitterissäLinkki avautuu uudessa välilehdessä. Toivon merkkejä jaetaan myös Diakonia+-verkkolehdessäLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

Blogeja ja puheenvuoroja: 

Ylivelkaantumisen estoon tarjolla monenlaisia keinojaLinkki avautuu uudessa välilehdessä
Vapaaehtoista auttamista koronan keskelläLinkki avautuu uudessa välilehdessä
Toivon merkkejä koronakriisin keskelläLinkki avautuu uudessa välilehdessä
Pysymmekö samassa veneessä?Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Artikkeleja ja uutisia: 

Ruoka-avun hakijamäärä kaksinkertaistunut
Diakoniassa painottuu etsivä työ koronakriisin aikana Linkki avautuu uudessa välilehdessä
Kirkko on ihmisten tukena poikkeusoloissaLinkki avautuu uudessa välilehdessä