Hyppää sisältöön

UK 2022 "Frihet"

Tack till alla som deltog i UK 2022! Klicka här för att se bilder från UK 2022. Nästa UK ordnas 26-29.1.2023 på Lärkulla i Karis. Vi ses där!

Välkomna på UK 2022!

”Frihet” är ett jättefint ord. Jag blir glad när jag hör ordet. Det får mig att tänka på det blå havet eller en grön sommaräng. Jag tror att många av oss trivs bäst i öppna landskap. Där är det lätt att andas, tänka och vara. Vi är skapade till frihet. Och vi är mycket älskade i Guds ögon!

”Frihet” är också att ge rum för andra. Det viktiga är inte att vi alla tänker lika, utan att vi lyssnar på varandra. Jag tror att UK 2022 blir ett ställe där vi får diskutera fritt och vågar vara oss själva.  

Jag uppmanar församlingarna att sända delegater till Ungdomens Kyrkodagar. Många viktiga frågor står på agendan. Nu behövs ungdomarnas röst i vår kyrka och i vårt stift! Och därför behövs UK som plattform för diskussioner och konkreta beslut! Välkommen med!

Hälsningar

Bo-Göran Åstrand, biskop i Borgå stift

En broschyr med förhandsinfo om UK har skickats till din församling, men det går också att läsa den genom att klicka här. Här på hemsidan hittar du också all information du behöver inför och under UK. Nedan hittar du information om hur du skickar in motioner och initiativ. I balken till vänster hittar du sidor med information om bl.a. anmälning, temagrupper och programmet på UK.

Påverka genom motioner och initiativ till diskussion

Du kan själv påverka vilka frågor som behandlas på plenum på UK. Skriv ner det ärende du vill att UK ska diskutera. Om du har ett konkret förslag på vad du vill förändra kallas ärendet motion. Om du bara vill att ett ämne skall diskuteras kallas ärendet initiativ till diskussion. Skriv ner din idé redan nu och skicka till Rebecka Stråhlman. Texten behöver inte vara perfekt och motionen eller initiativet inte till 100% genomtänkt. Huvudsaken är att du har en idé som du vill föra fram. Be din ungdomsarbetsledare om hjälp, en tidigare UK-delegat eller Rebecka på KCSA. Vi hoppas få motioner och initiativ till diskussion så fort som möjligt; ju tidigare vi får förslag desto bättre. Sista datum att skicka in motioner och initiativ till UK 2022 är 20.3.2022. Om du undrar vad en motion eller ett initiativ är kan du klicka här för att se en förklaring. Du kan också läsa mera i UK:s stadgar genom att klicka här.

Klicka här för att bekanta dig med tidigare motioner, initiativ och beslut.

Till skolan

Ifall du behöver anhålla om frånvaro från skolan för att delta i UK hittar du här både en blankett att fylla i och ett brev som du kan bifoga till din lärare/rektor. Brevet kan vara bra att bifoga också om du gör anhållan via Wilma.

Klicka här för att ladda ner anhållan om frånvaro.

Klicka här för att ladda ner ett brev till rektorn/läraren.