Hyppää sisältöön

Program och medverkande

 Här hittar du iformation om vad som händer under UK och vilka som gör UK. All information finns också i programhäftet som skickats per e-post 13.1. Du kan också läsa programhäftet genom att klicka här.

Programvärdarna

Årets programvärdar har också varit med och planerat UK 2021. Emilie Jäntti, Disa Sandholm och Tonje Lindeman kommer att se till att vi alla har det kul på UK och hänger med. Följ @ungdomenskyrkodagar på instagram för att se vad de sysslar med backstage.

       

Kompbandet

Årets kompband kommer från Åbo. I kompbandet medverkar: Filip Schauman på piano, Cecilia Engblom med sång, Katarina Johansson på bas och Melker Engblom på cajon. Rami Nurmi spelar gitarr och fungerar som kapellmästare.

    

Årets UK-präst: Sofia Liljeström

Sofia är ungdomspräst i Åbo svenska församling. En sprallig, engagerad, musikalisk, klok ung kvinna med många järn i elden! Vilket bevisas med att hon också leder den ungdomsgrupp som kommer att fungera som årets UK-band. Sofia önskades som UK-präst redan förra året, men då hade hon inte möjlighet, så vi är extra glada att hon kommer med i år!

Bild: Matilda Saarinen Fotografi

 

Årets talare: Michael Björklund

Michael är den sympatiske kändiskocken från Åland. Han var tv-kock i programmet "Strömsö", har blivit Årets kock i både Sverige och Finland, har öppnat flera restauranger och på många olika sätt blivit framgångsrik, men alltid hållits ödmjuk. År 2020 deltog han i Sveriges "Expedition Robinson" och vann hela tävlingen. Många kommenterade att Micke vann för att var snäll och Micke själv reflekterar att hans vinst kanske också var "ett bevis på att man kanske inte alltid kommer längst för att man är snabb och högst för att man är stark. Det kan hända att man vinner mest på att vara schysst." Michael är inte rädd att bjuda på sig själv och för några år sedan spreds YouTube-klipp där han i en intervju för YLE skulle prata finska - med varierande framgång. Mera om Micke kan man läsa på Smakbyns hemsida.Michael Björklund på strand i Expedition Robinson.

Bild: Linus Nilsson/TV4

Mickes matlagningsutmaning

På UK2021 fick Micke en matlagningsutmaning. Delegaterna fick föreslå råvaror och av de råvarorna fick Micke koka ihop något på 20 minuter. Temat blev en tillyxad studielunch. Här följer receptet (som skrevs ner medan Micke kockade), så kan du laga samma hemma!

Förrätt

1. Krossa lite feta ost ovanpå en tallrik.

2. Lägg i 6 små klickar pesto.

3. Krydda med svartpeppar.

4. Lägg i små morotsbitar för färg.

 

Huvudrätt

1. Skär 1 potatis i tunna bitar – typ julienne. Helst snabbt. Akta fingrarna!

2. Lägg vatten i en skål och häll i potatisen.

3. Lägg i mycket salt.

4. Skär morot i småbåtar och lägg i skålen.

5. Lägg in i mikron på full effekt.

6. Då det blivit rejält varmt i mikron: lägg i nudlar i skålen (helst en oöppnad kryddpåse också).

- tillsätt lite vatten vid behov

- Lägg in i mikron tillbaka

7. Knäck 1 ägg över en tallrik. Lägg in tallriken i mikron ovanpå skålen.

8. Ta en tallrik. Häll ut ett tunt lager pesto. Häll ut kryddorna från nudelpåsen jämnt över tallriken.

9. Ta ut allt ur mikron. Rör om i skålen. Placera nudlar, potatis och morot snyggt på tallriken med pesto. Pluppa ägget ovanpå.

 

Så småningom kommer inspelningen av Mickes kockande på UK att komma upp på UK:s YouTubekanal, så förstår du inte instruktionerna, kan du snart följa med dem online.