Hyppää sisältöön

Sana sinulle -hartauksien kirjoittajat 2021

Hanna Aution kasvokuvaHanna Autio

Kanttori ja varhaisiän musiikkipedagogi, jonka lempiasioita ovat uuden oppiminen, käsityöt ja kirkkoisät.

”Olen elämänikäisen oppimisen vankkumaton puolestapuhuja ja ehkäpä siksi edelleen mietin, mikä minusta tulee isona. Parasta elämässä on harmaa arki ja sen pienet ilonaiheet.” ."

 

Anne Heikkisen kasvokuva.Anne Heikkinen

Lähetystyön, kansainvälisyyden ja ympäristöasioiden parissa työskentelevä nuori pappi.

”Olen Pirkanmaan ja Satakunnan rajalla elävä savolainen. Palan oikeudenmukaisuudelle, Jeesukselle ja villasukille.”

 

Harri Henttisen kasvokuvaHarri Henttinen

Pappi, kirkkoherra tai hauskemmin sanottuna ”KirkkoHarri”, Vesilahti, joka haluaa nähdä ympärillään aina enemmän kuin silmät kertovat ja järki ymmärtää.

"Elin pitkään kuvien maailmassa. Yhden kuvan takaa onneksi löysin lopulta itseni: miehenä ja naisena tai oikeastaan jonakin siltä väliltä. Me kaikki olemme Jumalan taideteoksia, ainutlaatuisesti elämän hiomia jalokiviä. Onneksi meidän kaikkien käy lopulta ihan hyvin."

 

 

Heini Kataja-Kantolan kasvokuva.Heini Kataja-Kantola

Runoileva perheenäiti, A-kanttori ja arjen ihmeistä innostuva kävelijä.

”Olen syntynyt Porvoossa ja varttunut Jokioisten pappilassa. Olen julkaissut seitsemän kirjaa ja pieniä sävellyksiä. Rakastan evankeliumia, lapsia ja sattuvia sanoja.”

 

Antti Kulmala kasvokuva.Antti Kulmala

Kirjoittaja on tamperelainen diakoni, joka elää ruuhkavuosiaan, mutta kiirehtii hitaasti

”Toivon, etten tekisi toisten taakkoja suuremmiksi, vaan voisin niitä jakaa.Työssä kohtaamani kivun ja hädän vastapainona hoidan itseäni kauneuden äärellä – perheeni yhteydessä, puiden siimeksessä ja taiteen puhuteltavana.”

 

Kirsi Männistö kasvokuvaKirsi Männistö

Diakoniatyöntekijä Tainionvirran seurakunnassa, joka latautuu hiljaisuudessa ja innostuu luomisen voimasta.

”Rakastan pienten hetkien syvää kauneutta ja elämän ihmettelyä. Toisinaan näistä punoutuu runoja. Pulppuan ideoita ja innostun uuden luomisesta.”

 

Mari Mattssonin kasvokuva.Mari Mattsson

Pappi ja vs. hiippakuntasihteeri.

"Olen autontuoma kalliolainen, jonka sydän sykkii kirkolle, ihmisille ja yhdenvertaisuudelle. Vastauksia elämän tarkoitukseen etsin kohtaamisista, kirjoista, musiikista, koirien katseesta ja aaltojen ikuisesta liikkeestä."

 

Rebekka Naatuksen kasvokuva.Rebekka Naatus

Helsingin Kallion seurakunnan viestintäpäällikkö.

"Olen Helsingissä asuva oululainen, joka harrastaa vapaa-ajallaan juoksemista. Innostun ristiriidoista ja epäjohdonmukaisuuksista. Miksi-kysymys kiinnostaa minua enemmän kuin mitä."

 

Esa-Pekka Helanne kasvokuvaEsa-Pekka Helanne

Seurakuntapappi Kotka-Kymin seurakunnasta, aviomies ja ikioptimisti.

”Olen vastavihitty pappi ja eräänlainen kirkollisen työn monitoimikone, sillä olen toiminut niin suntion tehtävissä, nuorisotyössä kuin lastenohjaajana. Olen luonteeltani veijari.”

 

Ville Tikkasen kasvokuva.Ville Tikkanen

Pappi Jyväskylästä.

”Elämän ruuhkavuosissa etsin lempeyttä takkatulesta, juoksulenkeistä, aikatauluista ja runojen kirjoittamisesta. Toivon lämpöisempää näkökulmaa sinne, missä tapahtuu tai on tapahtumatta.”

 

Ari Tähkäpään kasvokuva.Ari Tähkäpää

Hiippakuntasihteeri Mikkelistä.

"Olen mielikuvituksen lennon ja ihmiselon koomisuuden kokemusasiantuntija, joka yrittää vimmatusti sanoittaa sanoittamatonta ja koskettaa näkymätöntä.”

 

Visa Viljamaan kasvokuvaVisa Viljamaa

Pappi ja sosiaalisen median sisällöntuottaja, joka tykkää historiasta, mutta elää nykyhetkessä.

”Olen oululais-kalliolainen pappi, perheenisä ja innokas ruoanlaittaja. Viihdyn sosiaalisessa mediassa jakaen hyvän ruoan ja maistuvan elämän reseptejä. Etsin uusia tapoja, joilla sanoittaa kristillistä uskoa ja Jeesuksen pelastavia tekoja.”