Hyppää sisältöön
Kirkon tiedotearkisto

Soile Isokoskelle Luterilaisen Kulttuurin Säätiön tunnustuspalkinto

Julkaistu 11.11.2016

Vuoden 2016 Luterilaisen Kulttuurin Säätiön tunnustuspalkinto on myönnetty oopperalaulaja Soile Isokoskelle. Säätiön hallituksen puheenjohtaja, piispa Jari Jolkkonen luovutti palkinnon Kuopion tuomiokirkossa Martinpäivän kirkkojuhlassa perjantaina 11.11.2016.

Soile Isokoski on arvostetuimpia äänialansa edustajia sekä kotimaisilla että kansainvälisillä konsertti- ja oopperalavoilla. Isokoski on esiintynyt 30-vuotisen taiteilijauransa aikana merkittävimmissä musiikin metropoleissa. Isokosken ohjelmistossa tärkeänä osana klassisen musiikin rinnalla on hengellinen musiikki.

Posiolla pappisperheeseen syntynyt Isokoski valmistui kanttori-urkuriksi Sibelius-Akatemian Kuopion osastolta vuonna 1984. Vuonna 1987 hän voitti Lappeenrannan kansallisen laulukilpailun ja samana vuonna sijoittui toiseksi Cardiffin Singer of the World -kilpailussa. Lisäksi Isokoski on voittanut laulukilpailun vuonna 1988 Hollannissa ja vuonna 1990 Japanissa. Isokoskelle myönnettiin kamarilaulajan arvonimi vuonna 2008 Wienin Valtionoopperassa.

Luterilaisen Kulttuurin Säätiön palkintona on kunniakirjan ja rahapalkinnon lisäksi Kuopion Muotoiluakatemian opiskelijoiden suunnittelema Lutherin mustepullo.

Medialle:
Oopperalaulaja Soile Isokoski on tiedotusvälineiden haastateltavana torstaina 10.11.2016 klo 15.30 Kuopion hiippakunnan tuomiokapitulissa, Kuninkaankatu 22 A, 3. krs.

Haastattelupyynnöt ja lisätietoa: säätiön asiamies Kaija Pyykönen, p. 044 303 9633, kaija.pyykonen@gmail.com

Soile Isokosken valokuva on ladattavissa osoitteesta www.allegroartist.com (kuvalähde mainittava).

Kirkko-ooppera Reformaation merkkivuodelle

Reformaation merkkivuoden johdosta Luterilaisen Kulttuurin Säätiö tuottaa yhdessä Suomalaisen Kamariooppera ry:n kanssa Rakkauden ateria -kirkko-oopperan. Sen ensi-ilta on 10.4.2017 Kuopion tuomiokirkossa. Jeesuksen roolissa nähdään Kristian Lindroos, Lappeenrannan laulukilpailun 2016 voittaja.

Luterilaisen Kulttuurin Säätiö vaalii suomalaisen luterilaisen kulttuuriperinteen säilyttämistä ja luterilaisen elämänkatsomuksen kehittämistä. Säätiö järjestää seminaareja, esitelmätilaisuuksia ja muita kulttuuritapahtumia. Säätiö jakaa vuosittain tunnustuspalkinnon luterilaista kulttuuria edistäneelle henkilölle tai yhteisölle.

Luterilaisen Kulttuurin Säätiö