Hyppää sisältöön
Kirkon tiedotearkisto

Kutsu julkistamistilaisuuteen 2.11.2016: Mitä on tämän päivän luterilaisuus?

Julkaistu 20.10.2016

Tervetuloa Kirkon nelivuotiskertomuksen (2012–2015) julkistamistilaisuuteen, joka pidetään keskiviikkona 2.11. klo 9.15─10.15 Kirkon talossa, neuvotteluhuone Mikael, Eteläranta 8, Helsinki.

Tule kuulemaan, kun Kirkon tutkimuskeskuksen asiantuntijat raportoivat uudistuneen nelivuotiskertomuksen avaamia näkökulmia luterilaisuuteen ja kirkon tilanteeseen.

• Kuinka luterilaisia me suomalaiset olemme?

• Miten luterilaiset arvot vaikuttavat suomalaisten arjessa?

• Mitä kirkolta odotetaan yhteiskunnallisena toimijana?

• Miten suomalaiset suhtautuvat vieraisiin uskontoihin?

Tutkimuksessa luodaan empiirisiin kyselyaineistoihin perustuva kuvaus luterilaisuudesta tämän päivän Suomessa.

Tutkijat ovat analysoineet suomalaisten luterilaisia arvoja sekä niiden vaikutusta mm. kirkon musiikki- ja kulttuuriperinteessä ja kristillisessä kasvatuksessa. Lisäksi tarkastellaan suomalaisten auttamistahtoa ja kirkon diakoniatyötä, kristillisten perinteiden näkymistä yhteiskunnassa sekä kirkkoa julkisena keskustelijana ja yhteiskunnallisena vaikuttajana.

Ilmoittautumiset julkistamistilaisuuteen 1.11. mennessä: ktk@evl.fi

Osa nelivuotiskertomusta varten kerätyistä kyselyaineistoista julkaistaan interaktiivisina visualisointeina verkossa (www.kirkontutkimuskeskus.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä) 2.11. jälkeen.

Nelivuotiskertomuksen painettua versiota jaetaan tilaisuudessa tai sen voi tilata 2.11. jälkeen osoitteesta: http://www.kopistore.fi/fi/verkkokaupat/kirkon-tutkimuskeskus/Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Sähköisiä versioita voi pyytää etukäteen tutustuttaviksi Kirkon tutkimuskeskuksesta (ktk@evl.fi).