Hyppää sisältöön
Kirkon tiedotearkisto

Lapuan piispanvaalin toisen kierroksen viestintäaikataulu – vaalipäivä on 23.11.

Julkaistu 16.11.2021

Lapuan hiippakunnassa käydään piispanvaalin toinen kierros tiistaina 23.11.2021. Mukana ovat ensimmäisellä kierroksella eniten ääniä saaneet ehdokkaat hiippakuntadekaani Terhi Kaira ja tuomiorovasti Matti Salomäki. Vaalikokoukset alkavat kuudessa rovastikunnassa kello 13. Sitä mukaa kun alustava ääntenlaskenta valmistuu kussakin rovastikunnassa, tulokset ilmoitetaan Lapuan hiippakunnan Facebook-sivullaLinkki avautuu uudessa välilehdessä sekä kirkon Twitter-tililläLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Vaalin alustavasta tuloksesta tiedotetaan mediajakelulla vaalipäivän iltapäivällä. Kello 18 on tiedotustilaisuus, jossa piispaksi valittu on tavattavissa. Tiedotustilaisuus on avoimesti seurattavissa Lapuan hiippakunnan YouTube-kanavallaLinkki avautuu uudessa välilehdessä. Median edustajat voivat osallistua tiedotustilaisuuteen paikan päällä (Kirkonkrannin auditorio, Ala-Kuljun katu 1, D-ovi, 60100 Seinäjoki) tai Microsoft Teamsin välityksellä (median edustajat voivat pyytää linkin osoitteesta lapua.tuomiokapituli@evl.fi). 

Vaalin tulos vahvistetaan perjantaina 26. marraskuuta kello 9 alkavassa tuomiokapitulin istunnossa. 

Terhi Kairan ja Matti Salomäen välinen vaalikeskustelu järjestetään tiistaina 16.11. kello 18 Lapuan tuomiokirkossa. Juontajana toimii Kirkon viestinnän viestintäjohtaja Eeva-Kaisa Heikura. Keskustelua voi seurata suoratoistona hiippakunnan YouTube-kanavallaLinkki avautuu uudessa välilehdessä ja Facebook-sivuillaLinkki avautuu uudessa välilehdessä. Keskustelu tulkataan viittomakielelle. 

Piispanvaalissa on noin 950 äänioikeutettua, joista puolet on pappeja ja puolet maallikkovalitsijoita. Lapuan hiippakunnan seurakunnat ovat valinneet vaalia varten 452 maallikkovalitsijaa. Lisäksi äänioikeutettuja ovat kaikki hiippakunnan papit ja virassa olevat lehtorit, hiippakunnasta valitut seitsemän kirkolliskokousedustajaa, hiippakuntavaltuuston 14 maallikkojäsentä, hiippakunnasta valittu kirkkohallituksen täysistunnon maallikkojäsen, tuomiokapitulin maallikkojäsen sekä lakimiesasessori. 

Uuden piispan on määrä aloittaa virassaan 1.2.2022. Arkkipiispa Tapio Luoma vihkii hänet piispan virkaan Lapuan tuomiokirkossa sunnuntaina 6.2.  

Lisätiedot piispanvaalista
Lapuan hiippakunnan piispanvaalisivutLinkki avautuu uudessa välilehdessä 
Lapuan hiippakunnan tuomiokapituli: 
yleistiedot ja vaalipäivän yhteydenotot: lakimiesasessori Tuomas Hemminki, tuomas.hemminki@evl.fi, p. 050 338 2570 
vaalipäivän yhteydenotot: hiippakuntapastori Jaakko Antila, jaakko.antila@evl.fi, p. 040 777 3210 
Kirkon viestintä: 
vaalipäivän yhteydenotot: viestintäasiantuntija Tuija Helenelund, tuija.helenelund@evl.fi, p. 050 529 8503 

Toisen kierroksen ehdokkaiden vaalisivut:
3 hiippakuntadekaani Terhi KairaLinkki avautuu uudessa välilehdessä
4 tuomiorovasti Matti SalomäkiLinkki avautuu uudessa välilehdessä