Hyppää sisältöön
Kirkon tiedotearkisto

Kirkon tutkimuskeskuksen apurahat vuodelle 2020

Julkaistu 28.11.2019

Kirkon tutkimuskeskuksen apurahaa saa ensi vuonna 24 henkilöä. Apurahojen yhteissumma on 246 660 euroa. Tutkimuskeskuksen apurahoja myönnetään kirkon ja uskonnollisen elämän sekä yhteiskunnan muutosten tutkimukseen.

Tutkimusten painopistealueet vuosille 2018–2021 ovat kirkon usko ja uskon kieli nykyajan maailmassa, kirkko ja yhteiskunnan murros, uskontojen ja kulttuurien kohtaaminen kirkossa ja yhteiskunnassa, kirkon toiminnallinen ja rakenteellinen kehittäminen sekä kristillisen perinteen välittyminen.

Suurimmat 20 880 euron apurahat myönnettiin väitöskirjatyöskentelyä varten kolmelle teologian maisterille:

Miika Aholalle, jonka työ God and the Church - Relation between God and the Church in The Church: Towards a Common Vision kuuluu ekumeniikan alaan ja käsittelee The Church: Towards a Common Vision -asiakirjan käsitystä Jumalan ja kirkon suhteesta, kirkon ykseydestä ja sen ehdoista. 

Lari Launoselle, jonka työssä Natural Religion in Science, Theology and Society tarkastellaan kognitiivisen uskonnontutkimuksen teologista ja filosofista merkitystä.  Työ kuuluu uskonnonfilosofian oppialaan.

Jonna Ojalammelle, jonka työssä Balancing in Between-Existential Meaning Making and Commitment in Spouses and Partners of People Experiencing Mental Illness käsitellään elämänkatsomuksen ja parisuhdesitoutumisen merkitystä henkilöillä, joiden puoliso on sairastunut psyykkisesti. Väitöskirja kuuluu käytännöllisen teologian alaan.

Apurahojen kaikki saajat ovat tämän uutisen liitteenä.

Lisätiedot: Kirkon tutkimuskeskuksen johtaja Hanna Salomäki, p. 040 142 4896 

Uutisen liitteet