Hyppää sisältöön
Kirkon tiedotearkisto

Eden-elokuvalle tuotantotukea Kirkon mediasäätiöltä

Julkaistu 14.06.2019

Eden on nuorten elokuva rippileiristä, jossa korostuvat yksilö, ryhmä sekä ulkopuolisuuden tunne. Leiriviikkoa seurataan neljän leiriläisen sekä kasvatustehtävänsä hyvin eri tavoin näkevien rippipappien silmin. Edenin käsikirjoittaja ja ohjaaja on Ulla Heikkilä ja tuottaja Miia Haavisto. Kirkon mediasäätiön tuki elokuvalle on 25 000 euroa. Tukea myönnettiin kaikkiaan 12 hankkeeseen yhteensä 108 000 euroa.

Toiseksi suurin tukisumma (11 000 €) myönnettiin tv-dokumentille Yhteisöjen aika. Luterilaisen kirkon sisällä toimivat jumalanpalvelusyhteisöt ovat olleet viime vuosina kasvussa, vaikka kirkon sisällä puhutaan jäsenkadosta. Dokumentissa seurataan kolmen ihmisen elämää yhteisöissä ja pohditaan, ovatko jumalanpalvelusyhteisöt kirkon tulevaisuus ja toivo vai ohimenevä muoti-ilmiö. Dokumentin tekijöinä ovat Aki-Ville Auvinen, Niina Lehtovaara ja Jousia Lappi.

Tuen saajien joukossa ovat myös muun muassa tv-dokumentit Oodi valolle sekä Unohdettu kansa. 

Dokumentissa Oodi valolle sokeutuva arkkitehti Juha Leiviskä kertoo valosta ja sen merkityksestä rakennuksille, mutta ennen kaikkea valon merkityksestä rakennusten käyttäjille. Unohdettu kansa on puolestaan eräänlainen hätähuuto EU:n ainoan alkuperäiskansan, saamelaisten, tulevaisuuden puolesta.

Lista kaikista ohjelmatukea saaneista on Kirkon mediasäätiön sivuillaLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

Lisätiedot: säätiön asiamies Juha Rajamäki, p. 050 512 4772, juha.rajamaki@evl.fi