Hyppää sisältöön
Kirkon tiedotearkisto

Kirkon SuomiAreena-ohjelma huokuu uskoa nuorten rakentamaan tulevaisuuteen

Julkaistu 14.06.2019

Suomen evankelis-luterilainen kirkko on tänäkin vuonna mukana yhteiskunnallisessa SuomiAreena-kesätapahtumassa. Kirkon keskustelutilaisuuksien painopisteenä ovat nuoret tulevaisuuden tekijöinä sekä se, kuinka uskonto-osaaminen voisi toimia katsomusten välisen yhteisymmärryksen perustana.

Teemaan pureudutaan Älä tallaa toisen pyhää -paneelikeskustelussa, jossa pohditaan katsomuskasvatuksen ja uskonnonopetuksen merkitystä ja tulevaisuutta. Perjantaina 19.7. klo 11.30–12.30 Antinkatu 5:ssä järjestettävässä tilaisuudessa mukana keskustelemassa ovat niin koulun ja päiväkodin, kodin ja nuorten kuin uskontojen ja uskonnottomien edustajat.

Panelisteina ovat opettaja ja kirjailija Arno Kotro, Kirkon kasvatus- ja perheasioiden johtaja Jarmo Kokkonen, islamin opettaja Suaad Onniselkä sekä varhaiskasvatuksen erityisasiantuntija Kirsi Tarkka Opetushallituksesta. Juontajina ovat Horisontti-ohjelmasta tutut toimittajat Anna Patronen ja Ilona Turtola. Paneelikeskustelu järjestetään yhteistyössä USKOT-foorumin kanssa. Keskustelu striimataan suorana www.suomiareena.fi-sivustolla.

Osallisuus avaimena nuorten näköiseen tulevaisuuteen

Enemmän kuin unelma onnesta – sukellus nuorten osallisuuteen Suomessa -paneelikeskustelussa Porin kaupungintalon pihalla maanantaina 15.7. klo 14.30–15.30 pohditaan, mitä on nuorten osallisuus ja millaisin keinoin sitä voidaan edistää. Keskustelussa kuullaan ajatuksia aiheesta nuorten, päättäjien, asiantuntijoiden ja yleisön kertomana. Keskusteluun osallistuu arkkipiispa Tapio Luoma. Tilaisuuden järjestävät Nuori kirkko ry ja Porin kaupunki.

Kirkko toivoo opiskelijoille #kampusrauhaa

Kirkko on mukana ammattiin opiskelevien hyvinvointia edistävässä #kampusrauhaa -hankkeessa. Tiistaina 16.7. klo 13–14 Porin kaupungintalon pihalla keskustellaan ammatillisen koulutuksen uudistuksista “Me pidetään teistä huolta sit kun te ootte vanhoja” – opiskelukyvystä työkykyyn -paneelissa. Tilaisuuden järjestävät yhteistyössä #kampusrauhaa-hanke, Nyyti ry ja Liikkuva opiskelija -ohjelma.

Erilainen mingle puhkaisee SuomiAreenan sosiaaliset kuplat

Erilainen mingle -tapahtuma haastaa SuomiAreenan osallistujat verkostoitumaan oman kuplansa ulkopuolelle. Keski-Porin kirkossa maanantaina 15.7. klo 16–18 järjestettävässä tapahtumassa päättäjillä, järjestöväellä, mielenterveyskuntoutujilla, työnhakijoilla ja yrityselämän edustajilla on mahdollisuus kohdata. Keskustelun teemana on tulevaisuus haasteineen ja mahdollisuuksineen.

Nimensä mukaisesti tapahtumassa on mahdollisuus minglailla, eli keskustella ja tutustua toisiin osallistujiin, kuulla kokemusasiantuntijoiden puheenvuoroja ja nauttia hävikkiruoasta tehdyistä tarjoilusta musiikkiesitysten säestäminä. Tilaisuuden avaa arkkipiispa Tapio Luoma.

Iltahetki-tilaisuuksissa parannetaan maailmaa piispojen kanssa

Aiemmilta vuosilta tutut Piispan iltahetki -keskustelutilaisuudet kokoavat jälleen liudan mielenkiintoisia vieraita piispojen haastateltaviksi Keski-Porin kirkkoon.

Maanantaina 15.7. klo 20 Tampereen piispa Matti Repo sekä Manse-rockin tähdet Mikko Alatalo ja Juha Torvinen keskustelevat musiikin merkityksestä vaikuttamisen välineenä Voiko soittamalla kitaraa parantaa maailmaa? -iltahetkessä.

Tiistaina 16.7. klo 19 Ei koulua vaan elämää varten? -iltahetkeen arkkipiispa Tapio Luoman keskustelukumppaniksi saapuu Opetushallituksen pääjohtaja Olli-Pekka Heinonen. Iltahetkessä pohditaan, saako koulusta eväät onnelliseen elämään ja parempaan tulevaisuuteen.

Keskiviikkona 17.7. klo 19 keskustellaan luovuudesta ja innovaatioista lasten näkökulmasta. Luovuus ja kasvu – lapsesta lähtöisin -teemasta keskustelemassa ovat Lapuan piispa Simo Peura ja lapsiasiavaltuutettu Elina Pekkarinen. Keskustelun polttava kysymys on, missä määrin perheen varallisuus tai asuinpaikka vaikuttavat siihen, pääsevätkö lapsen kyvyt ja innostus esiin.

Torstaina 18.7. klo 19 Helsingin piispa Teemu Laajasalon kanssa keskustelemaan saapuvat tekoälytutkija ja -yrittäjä Maria Ritola sekä mobiilipelien kehittäjä ja visionääri Peter Vesterbacka. Onnistumisen toivo -iltahetkessä pohditaan, miksi onnistumisen toivo on tärkeämpää kuin epäonnistumisen pelko.

Kirkon koko ohjelma SuomiAreenallaLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Vuodesta 2006 Porissa järjestetty SuomiAreena-keskustelutapahtuma järjestetään tänä vuonna 15.–19.7.

Lisätietoa: viestintäpäällikkö Eeva-Kaisa Heikura, 040 688 1421, eeva-kaisa.heikura@evl.fi