Hyppää sisältöön
Kirkon tiedotearkisto

Turvaa kirkosta -ohjeistus julkistetaan 12.6.

Julkaistu 11.06.2019

Suomen Ekumeeninen Neuvosto (SEN) julkistaa ohjeistuksen "Turvaa kirkosta – ohjeistus kirkkoturvan järjestämiseen". SEN:n delegaatio vierailee sisäministeriössä 12.6. kello 14 ja ojentaa julkaisun kansliapäällikkö Ilkka Salmelle sekä erityisasiantuntija Pekka Laisille

Delegaatiossa ovat mukana SEN:n pääsihteeri Mari-Anna Auvinen, Helluntaikirkon toiminnanjohtaja Esko Matikainen, kirkkohallituksen asiantuntija Ulla Siirto ja Helsingin ortodoksisen seurakunnan monikulttuurisen työn pastori Teemu Toivonen.

Julkaisu on ohjeistus seurakuntien työntekijöille ja vapaaehtoisille. Kyseessä on uudistettu laitos Kirkko turvapaikkana -ohjeistuksesta, joka julkaistiin vuonna 2007. Uudistetussa ohjeistuksessa on erityisesti huomioitu muuttuneen ajan haasteet sekä selkiinnytetty käytännön prosessia.

”Kirkkojen tehtävä on usein olla se, jonka puoleen käännytään, kun muuta turvaa ei enää ole. Kirkkoon on jokainen tervetullut uskonnosta, sukupuolesta, etnisyydestä, sosiaalisesta asemasta tai oleskeluoikeudesta riippumatta. Hädänalaisten kohtaamisessa itse Kristus on läsnä. Hänen kasvonsa katsovat meihin kärsivän ihmisen kasvoista. Hän kutsuu meidät kodittoman, riisutun ja haavoille lyödyn lähimmäiseksi: ’kaiken, minkä te olette tehneet yhdelle näistä vähäisimmistä veljistäni ja sisaristani, sen te olette tehneet minulle.’ Rakkaus Kristukseen kutsuu meitä lähelle, viisaasti toimien yhteisöinä auttamaan, niin ettei kukaan uuvu. Yhteyksissä viranomaisiin meillä on mahdollisuus jakaa sitä hyvää, mitä itse olemme saaneet, ja asettua turvaa tarvitsevan rinnalle hänen etsiessään apua elämänsä kipeisiin kysymyksiin”, julkaisun esipuheessa kerrotaan.

Suomen Ekumeeninen Neuvosto (SEN) on maassamme toimivien kristillisten kirkkojen yhteistyöelin. Jäsenkuntaan kuuluu myös kumppanuusjärjestöjä. SEN on perustettu vuonna 1917 ja on maailman vanhimpia kansallisia ekumeenisia neuvostoja. Kirkkojen Maailmanneuvosto on perustettu vuonna 1948.

Verkkojulkaisu löytyy 12.6. lähtien osoitteesta: www.ekumenia.fi/turvaakirkostaLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Lisätietoja:
www.ekumenia.fi
Pääsihteeri Mari-Anna Auvinen, Suomen Ekumeeninen Neuvosto p. 040 134 1977
Asiantuntija Ulla Siirto, Kirkkohallitus, p. 040 688 1440
Monikulttuurisen työn pastori Teemu Toivonen, Helsingin ortodoksinen seurakunta, p. 040 511 3846