Hyppää sisältöön
Kirkon tiedotearkisto

Sielunhoidon aikakauskirja ilmestyy nyt verkossa

Julkaistu 12.12.2018

Sielunhoidon aikakauskirja verkossa jatkaa aikaisemmin ilmestyneen Sielunhoidon Aikakauskirjan perinnettä. Verkkoversion ensimmäiset artikkelit on julkaistu. Teemana on ”Ahdistuksesta sovintoon”.

”Artikkelit on suunnattu kaikille eksistentiaalisista kysymyksistä ja sielunhoidosta kiinnostuneille. Artikkeleiden tavoitteena on vahvistaa kirkon sielunhoidollista ajattelua ja työotetta. Ne liittyvät sisällöllisesti yksilön suhteessaolon tematiikkaan”, kirkkohallituksen asiantuntija Virpi Sipola kertoo.

Ensimmäisessä numerossa on viisi artikkelia, joiden kirjoittajina ovat emeritusarkkipiispa Kari Mäkinen, totuus ja sovitteluprosessin riippumaton neuvonantaja Antti Pentikäinen, perheasioiden asiantuntija Anne Anttonen kirkkohallituksesta, sairaalapastori ja ryhmäterapeutti Pirkko Linder sekä psykiatrian erikoislääkäri, psykoterapeutti Mari-Kaarina Hiltunen.

Seuraavat artikkelit julkaistaan ensi vuoden toukokuussa. Teemana on “vieraudesta vuorovaikutukseen”. Julkaisuun kirjoittavat sielunhoidon ja ihmissuhdetyön ammattilaiset.

Sielunhoito on lähimmäiskeskeistä

Sielunhoidossa liitytään avunhakijan elämäntilanteeseen ja tuetaan ihmisen itseymmärrystä ja toimintakykyä. Tavoitteena on vahvistaa ihmistä omaan elämään liittyvien ratkaisujen löytämisessä, ratkaisujen tekemisessä ja vastuun ottamisessa sen mukaan, mikä on ihmiselle mahdollista siinä tilanteessa.

Sielunhoidon aikakauskirjaLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Lisätiedot:
Kirkkohallituksen asiantuntijat Virpi Sipola, p. 050 514 2125, Anne Anttonen, p. 050 579 2648, Sirkku Tukiainen, p. 050 583 9786