Hyppää sisältöön
Kirkon tiedotearkisto

Seurakuntavaalit 2018: vielä huomenna voi äänestää ennakkoon

Julkaistu 09.11.2018

Seurakuntavaalien ennakkoäänestys käynnistyi tiistaina ja jatkuu huomiseen lauantaihin klo 18 saakka. Ääniä on annettu neljän ensimmäisen ennakkoäänestyspäivän aikana Espoossa 7560, Helsingissä 13598, Hämeenlinnan seurakuntayhtymässä 2278, Joensuussa 2502, Jyväskylässä 6362, Kuopiossa 3674, Lahdessa 2632, Oulussa 6540, Porissa 3164, Seinäjoella 5217, Tampereella 6484 ja Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymässä 7171 kappaletta.

”Pienemmillä paikkakunnilla on äänestetty vilkkaastikin, tietojemme mukaan esimerkiksi Toivakan seurakunnassa annettujen ennakkoäänten määrä äänestysprosentiksi muutettuna olisi jo lähellä kolmeakymmentä. Mutta eiväthän tällaiset luvut isojen kaupunkien osalta kovinkaan hyvältä näytä”, pohtii vaalien kampanjapäällikkö Hanna Piira. ”Huomenna lauantaina ehtii vielä ennakkoäänestämään vaikka ostoksilla käydessä. Nyt on aika vaikuttaa kirkon tulevaisuuteen!”

Ennakkoon voi äänestää ympäri Suomea kotiseurakunnasta riippumatta

Ennakkoäänestyspaikkoja on yli 2500 ympäri Suomea. Ennakkoäänestyspaikat ja ehdokkaiden äänestysnumerot löytyvät seurakuntien verkkosivustoilta sekä valtakunnalliselta vaalisivustolta seurakuntavaalit.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä. Sopivan ehdokkaan löytämisessä auttaa vaalikone osoitteessa https://www.seurakuntavaalit.fi/vaalikoneLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

Äänioikeutettu voi äänestää kaikissa ennakkoäänestyspaikoissa riippumatta siitä, missä seurakunnassa hän on kirjoilla. Äänestäjän on todistettava henkilöllisyytensä. Äänioikeutettuja ovat kaikki 16 vuotta täyttäneet evankelis-luterilaisen kirkon jäsenet.

Varsinainen vaalipäivä on 18.11.

Varsinainen vaalipäivä on sunnuntai 18.11.  Varsinaisena vaalipäivänä voi äänestää vain oman seurakunnan äänestyspaikassa.

Vaalien tuloksia seurataan vaali-iltana seurakuntavaalit.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä-verkkosivustolla ja Vaalistudiossa (klo 21-24), joka striimataan osoitteessa evl.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

Lisätietoja:
Kampanjapäällikkö Hanna Piira, p. 050 351 8381
seurakuntavaalit.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä
vaalit FacebookissaLinkki avautuu uudessa välilehdessä ja TwitterissäLinkki avautuu uudessa välilehdessä #minunkirkkoni