Hyppää sisältöön
Kirkon tiedotearkisto

Kirkkopäivät järjestetään Jyväskylässä 17.–19.5.2019

Julkaistu 15.10.2018

Kirkkopäivien ja Lähetysjuhlien yhteinen viikonloppu 17.–19.5.2019 kokoaa yhteen kirkon työntekijät, luottamushenkilöt, lähetysväen sekä lähialueiden asukkaat.

Tapahtumissa pureudutaan muun muassa kirkon tulevaisuuden ja työn haasteisiin, johtajuuteen, kansainvälisyyteen ja kirkon auttamistyöhön. Viikonlopun keskusteluohjelmissa nähdään kiinnostavia nimiä yhteiskunnan eri tahoilta, mm. emerituspiispa Eero Huovinen vieraanaan Björn Wahlroos. Muita jo vahvistuneita nimiä ovat arkkipiispa Tapio Luoma, emeritapiispa Irja Askola, Euroopan parlamentin jäsen Anneli Jäätteenmäki, pikaluistelija Mika Poutala sekä Helsingin kirjamessujen ohjelmajohtaja Ronja Salmi.

Kirkkopäivät tarjoaa myös kulttuurielämyksiä virsi- ja gospelkonserteista teatteriesityksiin. Mukaan mahtuu myös mm. stand-upia ja Yhteisvastuu-konsertti. Osa ohjelmasta toteutetaan yhteistyössä Jyväskylän perinteisen kaupunkifestivaalin, Yläkaupungin Yön, kanssa.

Kirkkopäivä-ohjelma julkaistaan ja lipunmyynti avautuu tammikuun alussa osoitteessa kirkkopaivat.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä. Majoitusvarauksia voi tehdä jo nyt samassa osoitteessa.

Jyväskylän Kirkkopäivien pääjärjestäjät ovat Kirkkopalvelut, Suomen Lähetysseura ja Jyväskylän seurakunta.

Kirkkopäivät on kahden vuoden välein järjestettävä valtakunnallinen, kirkon ammattilaisille sekä alueen asukkaille suunnattu tapahtuma, joka kokosi Turkuun viimeksi keväällä 2017 tuhansia kävijöitä.

Suomen Lähetysseura järjestää Lähetysjuhlat vuosittain touko-kesäkuussa. Lähetysjuhlat ovat suurin kirkon kansainvälisen toiminnan tapahtuma.

Lisätiedot:
Jari Kupiainen, kehittämispäällikkö, p. 040 355 1614, jari.kupiainen@kirkkopalvelut.fi
kirkkopaivat.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä
lahetysjuhlat.fi
Linkki avautuu uudessa välilehdessä
Kirkkopäivien kuvapankkiLinkki avautuu uudessa välilehdessä