Hyppää sisältöön
Kirkon tiedotearkisto

SuomiAreenan Erilaisessa minglessä esillä arjen turvallisuuden horjuttajat

Julkaistu 03.07.2018

SuomiAreenan yhteydessä 16.7. kello 16–18 Keski-Porin kirkossa järjestettävä Erilainen mingle tuo yhteen erilaisissa elämäntilanteissa eläviä ihmisiä. Erilainen mingle on nimensä veroinen: siellä kohtaavat eri-ikäiset työnhakijat, mielenterveyskuntoutujat, järjestöväki, yrityselämän edustajat, poliitikot ja monet muut. Tänä vuonna teemana on kaikille yhteinen arjen turvallisuus.

Minglailu eli verkostoituminen ja seurustelu on tuttua politiikan, yritysmaailman ja etujärjestöjen kentillä.

Työttömien ay-jäsenten tukiyhdistys ry:n toiminnanjohtajan Jouni Gustafssonin mielestä Erilaiselle minglelle on tarvetta.

”Erilaisen minglen ideana on, että siellä kohtaavat ihmiset, jotka eivät muuten kohtaisi. Ei ole tavallista, että samassa tilaisuudessa keskustelevat mielenterveyskuntoutuja, kansanedustaja, toimitusjohtaja, työnhakija ja piispa. Kuplien ja siilojen purkaminen tarkoittaa sosiaalisen yhteenkuuluvuuden ja yhdenvertaisuuden vahvistamista”, Gustafsson kertoo.

Tilaisuuden avaa Turun arkkihiippakunnan piispa Kaarlo Kalliala. Juontajana toimii kansanedustaja, toimittaja Timo Harakka. Heidän lisäkseen kuullaan arjen selviytymisistä ja iloista vertaisohjaajilta ja osallistujilta, jotka tuntevat työttömyyden, lapsiperheiden vaikeuksien, mielenterveyshaasteiden ja muiden arjen turvallisuuden horjuttajien eri kasvot.

Hävikkiruokaa tarjoilee Porvoon Yhteinen keittiö -hanke.

Erilainen mingle järjestetään kolmatta kertaa. Sen toteuttavat yhdessä Keski-Uudenmaan Yhdistysverkosto, Klubitalo Sarastus, Mielenterveyden Keskusliitto, Porin kulttuuripaja Lumo, Porin mielenterveysyhdistys Hyvis, Suomen sosiaali ja terveys ry SOSTE, Suomen evankelis-luterilainen kirkko, Työttömien ay-jäsenten tukiyhdistys ry Tatsi, Vates-säätiö ja Veikkaus.

 

Ilmoittautuminen Erilaiseen mingleen on perjantaihin 6.7. mennessä.

 

Katso kirkon SuomiAreena-ohjelma 

 

Lisätiedot:

Tatsi ry:n toiminnanjohtaja Jouni Gustafsson, p. 0400 805 394, jouni.gustafsson@tatsi.org

Kirkon viestinnän viestintäpäällikkö Eeva-Kaisa Heikura, p. 040 688 1421, eeva-kaisa.heikura@evl.fi

Twitter: #erimingle #suomiareena

Facebook: Erilainen mingle 2018