Hyppää sisältöön
Kirkon tiedotearkisto

Juhani Holma ehdolle Espoon piispanvaaliin

Julkaistu 21.06.2018

Jumalanpalveluselämän kouluttaja, teologian tohtori Juhani Holma (s. 1958), on Espoon piispanvaalin kolmas ehdokas. Valitsijayhdistys jätti valitsijayhdistyksen perustamisasiakirjan tuomiokapituliin 21.6.

Juhani Holma työskentelee tällä hetkellä Kirkon koulutuskeskuksessa jumalanpalveluselämän kouluttajana. Holma työskenteli pitkään pappina ja kirkkoherrana Torniossa.

Espoon hiippakunnan piispanvaalin ehdokasasettelu alkoi 21.6. ja päättyy 21.8. Ehdokkaan voi asettaa valitsijayhdistys, jonka muodostaa vähintään 30 vaalissa äänioikeutettua henkilöä. 

Espoon piispanvaalissa äänioikeutettuja on lähtökohtaisesti 942. Äänioikeutetuista puolet on Espoon hiippakunnan pappeja ja lehtoreita, toisen puolen muodostavat maallikot. Maallikkovalitsijoina toimivat hiippakuntavaltuuston maallikkojäsenet, Espoon hiippakunnasta kirkolliskokoukseen valitut maallikkoedustajat, tuomiokapitulin lakimiesasessori ja tuomiokapitulin maallikkojäsen. Seurakuntien kirkkovaltuustot tai seurakuntaneuvostot ovat valinneet loput äänioikeutetut suhteessa seurakuntien väkimääriin.

Espoon piispanvaali järjestetään rovastikunnittain 8.10. Mikäli kukaan ehdokkaista ei saa ensimmäisessä vaalissa yli puolta annetuista äänistä, toinen vaali järjestetään kahden eniten ääniä saaneen ehdokkaan kesken 1.11.

Uusi piispa vihitään virkaansa 10.2.2019 Espoon tuomiokirkossa. Espoon piispana toiminut Tapio Luoma valittiin arkkipiispaksi. Hän aloitti uudessa tehtävässä kesäkuun 2018 alussa.

Tänään piispanvaaliin ehdolle on asetettu myös Luterilaisen maailmanliiton apulaispääsihteeri, teologian tohtori, pastori Kaisamari Hintikka ja johtava oppilaitospappi ja kisapappi, rovasti Leena Huovinen.

Lisätietoja:
Juhani Holman valitsijayhdistyksen asiamies Hanne Lukkari, p. 050 380 1228, hanne.lukkari@evl.fi
Espoon hiippakunnan lakimiesasessori Sari Anetjärvi, p. 040 588 8317, sari.anetjarvi@evl.fi
Juhani Holman kotisivuLinkki avautuu uudessa välilehdessä
Facebook-sivuLinkki avautuu uudessa välilehdessä
Espoon hiippakunnan piispanvaalisivutLinkki avautuu uudessa välilehdessä