Hyppää sisältöön
Kirkon tiedotearkisto

Kirkko jakaa ensimmäisen tasa-arvopalkintonsa toukokuussa

Julkaistu 21.02.2018

Kirkkohallitus perusti syyskuussa 2017 tasa-arvopalkinnon, joka jaetaan ensimmäisen kerran toukokuussa 2018. Nyt palkinnolle etsitään saajaa. Ehdotuksia palkinnon saajaksi voivat tehdä sekä yksittäiset henkilöt että yhteisöt.

Ehdotukset palkinnon saajasta tulee lähettää Kirkkohallitukseen 31.3. mennessä. Kirkkohallituksen täysistunto voi myöntää palkinnon myös ilman ulkopuolelta tullutta ehdotusta. Palkinto myönnetään henkilölle, seurakunnalle tai muulle yhteisölle.

Idea palkinnosta lähti viime vuonna vietetyn itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaan kuuluneesta 100 tasa-arvotekoa -hankkeesta, jonka kunniatoimikunnan jäsenenä oli myös silloinen Helsingin piispa Irja Askola. Hän nosti esiin mahdollisuuden perustaa kirkon tasa-arvopalkinnon.

Kirkon tasa-arvopalkinto perustettiin edistämään ihmisten ja ihmisryhmien tasa-arvoista kohtelua. Palkinnon tarkoituksena on myös vahvistaa paikallista tasa-arvotyötä sekä oikeudenmukaisuutta ja yhdenvertaisuutta sekä Suomessa että kansainvälisesti.

Palkinto käytetään tasa-arvotyöhön

Palkinnon saajalle annetaan kunniakirja ja rahapalkintona 5 000 euroa käytettäväksi palkinnon saajan valitsemaan kohteeseen tasa-arvotyössä.

Palkinnon myöntämisen perusteena ovat sukupuolten välisen tasa-arvon lisääminen, eettisten arvojen vahvistaminen ihmisten ja ihmisryhmien tasa-arvoisessa kohtelussa sekä inhimillisyyttä ja ihmisen arvoa edistävä, pitkäjänteinen työ tai uusi innovaatio tasa-arvokysymyksissä. Palkinnolla halutaan tukea erityisesti heitä, jotka eniten kärsivät epätasa-arvosta ja sen seurauksista.

Kirkon tasa-arvopalkinto jaetaan joka toinen vuosi.

Lisätiedot ja palkintoesitykset 31.3.2018 mennessä:
Kirkkohallituksen johtava asiantuntija Kari Latvus, p. 040 642 9274, kari.latvus@evl.fi