Hyppää sisältöön
Kirkon tiedotearkisto

Kirkko on mukana Educa-messuilla rauha-teemalla 26.–27.1.

Julkaistu 22.01.2018

Kirkko on mukana Educa-messuilla Helsingin Messukeskuksessa 26.–27.1. Educa on opetusalan valtakunnallinen suurtapahtuma, jonne odotetaan saapuvan viime vuoden tapaan yli 16 000 opetus- ja kasvatusalojen ammattilaista. Kirkon teemana on #rauha, joka on kirkon kasvatuksen teema tänä ja ensi vuonna.

”Rauha on laaja ja monitasoinen ilmiö, joten tarkennamme Educassa koulu-ja kampusrauhaan”, toteaa kirkon messuosastosta vastaava Tuula Vinko.

Kirkolla on tunnin ohjelma Visio-päälavalla perjantaina 26.1 kello 16.45 alkaen. Ohjelma on suunniteltu yhteistyössä Opetusalan Ammattijärjestö OAJ:n kanssa.

Visio-lavalla pohditaan, miten koulu- ja kampusrauhaa rakennetaan, kuinka yhteisössä saadaan kaikki mukaan sekä miten jokainen voi toimia arkipäivän rauhanrakentajana. Keskustelemassa ovat piispa Teemu Laajasalo, Toivoa.fi-lähettiläs, tanssinopettaja-ohjaaja Marco Bjurström, koululainen Liina Hälli sekä projektipäällikkö Antti Seitamaa #kampusrauhaa -hankkeesta. Haastattelemassa oppilaitosyhteistyön asiantuntija Laura Arikka.

Kirkon osastolla 6 n 70 kerätään Ruutia vai Rauhaa -tynnyriin kysymyksiä uskonnoista ja tekoja rauhan rakentamiseksi. Kysymyksiin vastataan moniuskontoisella kokoonpanolla Tietoiskulavalla lauantaina 27.1. kello 14.

Rauha-teeman lisäksi osastolla näkyvät tämän vuoden syksyllä pidettävät seurakuntavaalit, joihin halutaan nuoria ehdokkaita ja äänestäjiä tunnuksella #minun kirkkoni.

Lisätiedot:
Asiantuntija Tuula Vinko, Kirkkohallitus, p. 040 142 5178, tuula.vinko@evl.fi