Hyppää sisältöön
Kirkon tiedotearkisto

Espoon hiippakunnan Yhdessä-palkinto myönnettään SyysMatin Markkinat -tapahtumalle

Julkaistu 15.01.2018

Espoon hiippakunnan vuotuinen Yhdessä-tunnustuspalkinto myönnetään nyt toisen kerran. Sen saa Espoon tuomiokirkkoseurakunta tunnustuksena innovatiivisesta yhdessä tekemisestä SyysMatin Markkinat -tapahtumassa.

Palkinnolla halutaan nostaa esiin uusia avauksia ja hyvin toteutettua perustoimintaa, jotka seurakunta on toteuttanut huomattavana yhteistyönä. Espoon hiippakunnan piispa Tapio Luoma myöntää ja jakaa palkinnon.

Espoon tuomiokirkkoseurakunta on järjestänyt SyysMatin Markkinat -tapahtuman jo kymmenenä perättäisenä vuotena. Markkinoiden järjestämiseen osallistuu suuri joukko vapaaehtoistyöntekijöitä. Tapahtuman yhteistyökumppaneiksi on valikoitunut pienyrittäjiä, joiden myyntituotteet noudattavat perinnehenkeä. Myytävänä on mm. käsitöitä, taidetta, luonnontuotteita ja luonnollisista raaka-aineista valmistettuja tuotteita ja elintarvikkeita. Tapahtuma on suunnattu kaikenikäisille ja lapsille on omaa ohjelmaa askartelu- ja toimintapajoineen. Paikalla on myös kotieläimiä, joihin lapset voivat tutustua. Kirkossa toteutetaan yhdessä ruotsinkielisen naapuriseurakunnan kanssa kaksikielinen perinnemessu.

SyysMatin Markkinoita organisoi ja kehittää seurakunnan lähes kymmenhenkinen markkinatiimi, jonka jäsenet edustavat eri työaloja viestinnästä diakoniaan. Tapahtumassa on vieraillut vuosittain noin 10 000 kävijää.

Yhdessä-palkinto jaetaan Espoon tuomiokapitulin istunnon kevätkauden avajaisten yhteydessä 15.1. Tilaisuus alkaa messulla klo 9 Espoon tuomiokirkossa. Messun jälkeen siirrytään Kirkonkympin toimitalon kokoustiloihin, jossa tapahtuu palkinnon luovutus ja tarjoillaan juhlakahvit.

Lisätietoja:
Hallintosihteeri, piispan sihteeri Päivi Härkönen, p. 050 411 3818, paivi.h.harkonen@evl.fi
Notaari Pilvi Keravuori p. 050 462 8616, pilvi.keravuori@evl.fi