Hyppää sisältöön
Kirkon tiedotearkisto

Suomen ev.lut. kirkko aloittaa yhteistyön Vauva.fi:n kanssa

Julkaistu 11.01.2018

Kirkkohallitus ja Sanoma Media Finlandin Vauva.fi-verkkosivusto aloittavat uudenlaisen yhteistyön. Suositulla Vauva.fi-sivustolla on avattu Parisuhdeneuvola-palvelu, jossa kirkon perheneuvojat vastaavat ihmissuhteisiin liittyviin kysymyksiin. Kysymyksiä ratkovat kirkon parisuhdekysymyksiin erikoistuneet perheneuvojat Nina Kauppinen, Anssi Tietäväinen ja Helena Toppari.

Parisuhdeneuvola on Vauva.fi:n ja kirkon perheneuvonnan sisältöyhteistyö, jonka tavoitteena on antaa asiantuntija-apua helposti verkon kautta. Parisuhdeneuvola palvelee kaikenlaisissa elämäntilanteissa olevia, niin sinkkuja kuin erilaisissa perhetilanteissa olevia.

”Olemme tosi iloisia siitä, että tämän yhteistyön myötä voimme tuoda kirkon perheneuvonnan ja parisuhdetyön asiantuntemusta entistä laajemmin ihmisten ulottuville. Haluamme Parisuhdeneuvolan avulla tukea perheiden hyvinvointia, tarjota apua ja tukea ihmissuhdeongelmissa ja inspiraatiota paremman parisuhteen rakentamiseen”, kertoo koordinaattori Henna Ahlfors Kirkkohallituksesta.

”Vauvan ja Meidän Perheen missiona on perheiden hyvinvointi. Vauva.fi:ssä keskustellaan myös paljon parisuhdeasioista. Haluamme tarjota parasta asiantuntijatietoa, vertaistukea ja rakentavia ratkaisuja arkeen. Parisuhdeneuvola on meille uudenlainen, innostava yhteistyö, ja uskomme, että voimme yhdessä kirkon perheneuvonnan kanssa vastata todelliseen tarpeeseen”, sanoo Vauvan ja Meidän Perheen päätoimittaja Maija Koski.

Parisuhdeneuvola löytyy osoitteesta vauva.fi/parisuhdeneuvolaLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Yhteistyössä ovat mukana Kirkkohallitus ja Helsingin, Espoon, Vantaan, Kauniaisten, Turun, Tampereen ja Oulun seurakunnat.

Kirkon perheneuvonta on kaikille avointa, ammatillista keskusteluapua perheen ja parisuhteen kysymyksissä ja kriisitilanteissa. Perheneuvontaa tarjoaa 41 perheasiain neuvottelukeskusta eri puolilla Suomea. Niistä saa apua vuosittain noin 18 000 ihmistä. Perheneuvonnan asiakkaan ei tarvitse olla kirkon jäsen. Keskustelut ovat luottamuksellisia ja asiakkaalle maksuttomia. Niissä on katsomuksellinen ulottuvuus vain silloin, kun asiakas itse niin toivoo.

Parisuhdeneuvolan lanseerausbrunssi 12.1.

Parisuhdeneuvola-palvelun aukeamista juhlistetaan brunssilla Helsingissä ravintola The Cockissa (Fabianinkatu 17) perjantaina 12.1. klo 11-12. Median edustajat ovat tervteulleita. Tilaisuudessa tavattavissa ovat mm. Vauvan päätoimittaja Maija Koski, Parisuhdeneuvolan perheneuvojat ja bloggaajia sekä Kirkkohallituksessa yhteistyötä koordinoivat Henna Ahlfors ja Heli Pruuki. Ilmoittautumiset: henna.ahlfors@evl.fi

Lisätietoa Parisuhdeneuvolan asiantuntijoista:

Nina Kauppinen on perhe- ja psykoterapeutti, erikoissosiaalityöntekijä ja Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän perheneuvoja.

Anssi Tietäväinen työskentelee Järvenpään, Keravan ja Tuusulan perheasian neuvottelukeskuksen johtajana. Hän on myös teologian maisteri, pappi ja perheneuvoja.

Helena Toppari on psykologi, erityistason paripsykoterapeutti ja perhepsykoterapeutti, traumapsykoterapeutti sekä Helsingin seurakuntayhtymän perheneuvoja.

Lisätietoja:
Henna Ahlfors, koordinaattori, Kirkkohallitus, p.050 326 S9012, henna.ahlfors@evl.fi
Heli Pruuki, perhetyön ja perheneuvonnan asiantuntija, Kirkkohallitus, p. 040 142 5167, heli.pruuki@evl.fi
Maija Koski, päätoimittaja/Vauva, p. 09 120 5779, maija.koski@sanoma.com