Hyppää sisältöön
Kirkon tiedotearkisto

Piispa Jolkkonen tekee virkamatkan Jerusalemiin

Julkaistu 09.01.2018

Kuopion hiippakunnan piispa Jari Jolkkonen osallistuu Jordanian ja Pyhän Maan evankelis-luterilaisen kirkon (ELCJHL) uuden piispan Sani Ibrahim Azarin virkaan vihkimykseen 12.1.2018 Jerusalemissa. Samalla hän osallistuu eläkkeelle jäävän piispa Munib Younanin lähtöjuhlaan 10.1. Betlehemissä.

Piispa Munib on entinen Luterilaisen Maailmanliiton presidentti, ja hän on saanut kahdeksan kansainvälistä palkintoa pitkäaikaisesta rauhantyöstä Lähi-idässä.

Uusi piispa Azar on kotoisin Libanonista, ja hän on saanut koulutuksensa Münchenin yliopistossa. Kuopion hiippakunnalla on pitkäaikainen kumppanuussopimus palestiinalaistaustaisen ja arabiankielisen kirkon kanssa.

"Uutterasta rauhantyöstään huolimatta kirkon jäsenet ovat vuosikausia kärsineet alueen levottomuuksista ja palestiinalaisiin kohdistuneista rajoituksista. Lähi-itä tyhjenee etnisistä kristityistä. He tarvitsevat tukeamme", piispa Jolkkonen sanoo.

Vihkimysjuhlan jälkeen piispa Jolkkonen osallistuu uuden piispan johtamaan kansainväliseen delegaatioon, jonka on määrä tavata kolme valtionpäämiestä, Jordanian kuningas Abdullah II Ammanissa, Palestiinalaisten presidentti Mahmud Abbas Ramallassa sekä Israelin presidentti Reuven Rivlin.

"Vaikka levottomuudet pahenevat, israelilaisten ja palestiinalaisten välinen rauhanprosessi on käytännössä jäissä. Siksi tilanne on tuskallinen. Olisi erittäin tärkeää saada osapuolet neuvottelupöytään. Edes kohtuullisen rauhan saavuttaminen palvelisi kaikkia osapuolia. Ja myös maailman rauhaa", piispa Jolkkonen sanoo.