Hyppää sisältöön
Kirkon tiedotearkisto

Yli 4 000 laulajaa kokoontuu toukokuussa Helsinkiin – vielä ehtii ilmoittautua mukaan

Julkaistu 02.03.2017

Valtakunnallisille Kirkon musiikkijuhlille Helsinkiin on ilmoittautunut tähän mennessä yli 4000 laulajaa eri puolilta Suomea. Juhlille osallistuvat kuorot on koottu kartalle tapahtuman verkkosivuilleLinkki avautuu uudessa välilehdessä. Musiikkijuhlille pääsee vielä mukaan, ja verkossaLinkki avautuu uudessa välilehdessä voi ilmoittautua 31.3. saakka.

19.–21.5. järjestettävät Musiikkijuhlat täyttävät Helsingin ydinkeskustan, Senaatintorin ja tuomiokirkon laadukkaalla, iloisella ja moni-ilmeisellä musiikilla. Konsertteja järjestetään myös muissa helsinkiläiskirkoissa.

”Helsinki tarjoaa hienot puitteet, yhdessä laulamisen riemua sekä paljon kiinnostavaa katseltavaa kaupungilla”, Musiikkijuhlien pääsihteeri Sanna-Maarit Hakkarainen luettelee syitä, miksi Helsinkiin kannattaa tulla.

”Me helsinkiläiset kanttorit pyrimme osoittamaan vieraanvaraisuutta kaikin mahdollisin tavoin. Helsinkiin on helppo tulla ja täällä on helppo liikkua. Vaikka tapahtumat painottuvatkin paljolti keskustan alueelle, soi kirkkomusiikki myös kaupungin kaikissa osissa, toivon mukaan myös naapurikaupungeissa”, kertoo tuomiokirkkoseurakunnan kanttori Seppo Murto.

Ohjelman väliajoilla voi ruokailla joko kaupungilla tai Senaatintorilla.

”Tuomiokirkon parkkipaikalle rakentuu juhlien ajaksi erilaisten makujen ruokamaailma. Nälkä ei siis pääse laulajaa yllättämään. Kirkkokadun puolella, tuomiokirkon holviston alla sijaitseva Cafe Krypta on avoinna myös viikonloppuna”, Sanna-Maarit Hakkarainen toteaa.

Monelle musiikinharrastajalle laulaminen yhdessä isossa kuorossa on unohtumaton elämys. Harva kuoro saa laulaa omassa seurakunnassa huippuyhtyeiden ja orkesterien säestäessä yhteislaulua. Teoksia on harjoiteltu pitkin vuotta pienissä kokoonpanoissa.

Händelin Messias-oratorio kokoaa yhteen 900 laulajaa Senaatintorille lauantai-iltana 20.5. Laulajat ovat harjoitelleet Hallelujaa ja muita teoksen suosituimpia kuoro-osia ja solistiaarioita eri puolilla Suomea. Seppo Murron johtaman Messias-oratorion esittävät Suurkuoro solisteineen sekä Lohjan kaupunginorkesteri.

Sunnuntaina 21.5. puolestaan kokoonnutaan torimessuun Senaatintorille. Kirkon musiikkijuhlien suurkuoro sekä Helsingin Poliisisoittokunta Sami Ruusuvuoren johdolla takaavat, että laulu täyttää Senaatintorin.

Lisätiedot:

www.kirkonmusiikkijuhlat.fi
Linkki avautuu uudessa välilehdessä
Facebook.com/kirkonmusiikkijuhlat2017
Twitter.com/KirkonmusajuhlaLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Pääsihteeri Sanna-Maarit Hakkarainen, sanna-maarit.hakkarainen@evl.fi, p. 09 2340 2517