Hyppää sisältöön
Kirkon tiedotearkisto

Osallistu ekopaastoon nyt!

Julkaistu 10.02.2016

Tänään tuhkakeskiviikkona jo viidettä vuotta peräkkäin käynnistyvä Ekopaasto-kampanja pureutuu tällä kertaa erityisesti ruokaan. Ekopaasto haastaa suomalaisia kokeilemaan ekologisempia ostopäätös- ja syömistottumuksia sekä hiljentymään pääsiäiseen asti kestävään paastonaikaan.

Kyseessä on ”seitsemän viikkoa kestävä kieltäymyksen ja yksinkertaistamisen kuiva kausi”, kuten pastori Jaakko Heinimäki totesi Facebook-blogissaan.

Ekopaasto on myös egopaasto

”Elämän yksinkertaistaminen, edes määräajaksi, kääntää huomion mielitekojen ohjaamasta minästä maailmaan ja sen elämän edellytyksiin. Siksi ekopaasto on myös egopaasto. Paasto ei merkitsekään vain muutaman viikon eksoottista ruokaelämystä vailla sitä tai tätä hetkellisesti kartettavaa raaka-ainetta vaan jakamisen läksyä: mikäli aiomme ihmiskuntana jatkaa elämäämme tällä planeetalla, meidän on opittava jakamaan omastamme. Meidän on opittava tasaamaan paitsi rikkaus ja hyvinvointi, myös maailman köyhyys ja kurjuus. Meidän on opittava, että tällä planeetalla ei asu muita kuin meitä”, Heinimäki jatkaa.

Ekopaastoon kannustetaan osallistumaan sosiaalisen median kautta #paastolupaus-haasteella. Oman paastolupauksen voi jakaa Facebookin 7 viikkoa, 7 lupausta -tapahtumassaLinkki avautuu uudessa välilehdessä, Twitterissä tai Instagramissa tunnisteella #paastolupaus. Ekopaastoa voi seurata myös tunnisteella #ekopaasto.

Evankelis-luterilainen kirkkoLinkki avautuu uudessa välilehdessä toteuttaa kampanjan yhdessä MarttojenLinkki avautuu uudessa välilehdessä ja Changemaker-vaikuttamisverkostonLinkki avautuu uudessa välilehdessä kanssa.

Lisätiedot:

tiedottaja Tuulikki Terhemaa, p. 050 372 1239
Yhteiskunnan ja kestävän kehityksen asiantuntija, rovasti Ilkka Sipiläinen, p. 040 544 1158

www.ekopaasto.fi
Linkki avautuu uudessa välilehdessä
Ekopaasto FacebookissaLinkki avautuu uudessa välilehdessä ja Twitterissä
Linkki avautuu uudessa välilehdessä
Ekopaasto-kuvia SakastissaLinkki avautuu uudessa välilehdessä