Hyppää sisältöön

Kirkko tukee perheitä ja parisuhteita myös pandemian aikana

Äiti pitää pientä nauravaa lasta sylissään, kuva: Paul Hanoka, Unsplash.com
(kuva: Paul Hanaoka / Unsplash)

Tätä sivua päivitetään tasaisin väliajoin.

Rakkausklinikalla ratkotaan parisuhteen pulmia

Rakkausklinikka-teksti värikkäiden kolmioiden ja pallojen päällä

Verkossa toimivalla Rakkausklinikalla ratkotaan parisuhteen pulmia. Rakkausklinikka on uusi palvelu, jossa kirkon perheneuvojat pohtivat lukijoiden kysymyksiä terve.fi:ssä. He antavat uusia näkökulmia ja inspiraatiota parisuhteen sekä muiden lähisuhteiden kehittämiseen. Rakkausklinikalle voi lähettää anonyymisti kysymyksiä.

Kirkon perheneuvonta tarjoaa apua myös poikkeusaikana

Kirkon perheasiain neuvottelukeskuksissa voi selvittää perheneuvojan tukemana parisuhteeseen, perheeseen ja henkilökohtaiseen elämään liittyviä kysymyksiä. Palvelut ovat maksuttomia eikä asiakkuus vaadi kirkon jäsenyyttä. Kirkon perheasiain neuvottelukeskuksia on yli 40 ja niissä työskentelee yli 180 työntekijää. Asiakkaaksi voi tulla yksin tai yhdessä puolison tai muun läheisen kanssa. Valtaosa perheneuvonnan asiakkaista on työikäisiä lapsiperheiden vanhempia. 

Poikkeustilanteen aikana kirkon perheneuvonta tapahtuu pääsääntöisesti etäyhteyksin. Osa asiakkaista on perunut aikansa, joten myös uusille asiakkaille on tilaa. Parisuhde voi joutua lujille tilanteessa, jossa on paljon huolta ja uuden arjen rakentaminen vie voimavaroja ja energiaa.  Myös vertaisryhmiä on avattu verkossa tapahtuviksi. Kirkon perheneuvonnassa varaudutaan kasvavaan tarpeeseen poikkeustilanteen jälkeen. Lue lisää

Kirkon perheasiain neuvottelukeskuksien yhteystiedot paikkakunnittain

Perheneuvojat auttavat Facebook-livessä toukokuussa

Toivonkylväjät on kolmiosainen liveohjelma. Suorassa lähetyksessä yleisön kysymyksiin vastaavat kirkon perheneuvojat. Kolmiosainen keskusteluohjelma tarjoaa keinoja siihen, miten pitäisi toimia, etteivät tilanteet perheissä tai parisuhteissa pääsisi kriisiytymään ja että hyvinvointia huomattaisiin vahvistaa ajoissa. Toivonkylväjät-liveohjelma lähetetään Ilkka-Pohjalaisen Facebookissa keskiviikkoisin kello 18.00 alkaen. Ensimmäinen suora lähetys on keskiviikkona 6. toukokuuta. Perheneuvojien vetämät livekeskustelut jatkuvat keskiviikkoisin 20. toukokuuta saakka. Kaikki lähetykset kootaan ilmaisina tallenteina jälkeenpäin katsottaviksi Youtubeen.
 

Yhteisvastuukeräyksellä tuetaan tänä vuonna vanhemmuutta

Vuoden 2020 yhteisvastuuvaroilla kehitetään vanhemmuutta ja lapsen ja vanhemman välistä suhdetta vahvistavia, kynnyksettömiä tukimuotoja eri puolelle Suomea vuodesta 2021 alkaen. Tutustu Yhteisvastuukeräyksen 2020 yhteistyökumppaneiden matalan kynnyksen tukimuotoihin. 

Blogikirjoitus "Sinulle, joka koet, ettet riitä"

Kehu Kumppania -haaste

Teksti #kehukumppania valosydänten päällä

Kiitos ja kehu ei maksa mitään, mutta antaa virtaa ja energiaa pitkäksi aikaa. Tule mukaan ja #kehukumppania idearikkaasti, eri medioissa ja erilaisin somekuvin. Lue lisää kampanjasta

Artikkeleita

Poikkeusolot tuovat painetta perhesuhteisiin – Viisi vinkkiä helpompaan yhteiselämään

Perheissä etsitään tasapainoa yhdessäolon ja oman tilan välille

Blogikirjoituksia 

Perhe kotikaranteenissa – kuusi ohjetta, jotka auttavat parisuhdetta paineen keskellä 

Miten puhua lasten, nuorten ja perheiden kanssa koronaviruksesta
 
Sinulle joka koet, ettet riitä
 
Mitä voi tehdä, jos tuntuu toivottomalta?

Nämä asiat ovat auttaneet meidän perhettämme, kun olemme olleet karanteenissa

Vinkkejä arjen organisointiin kun perhe on neljän seinän sisällä

Vauvaunelmia poikkeusoloissa