Hyppää sisältöön

Boktips

Böcker om sorg för vuxna

I sorgens tid Bokpärm: i sorgens tid

(John Vikström, Fontana Media 2014)

Ärkebiskop emeritus John Vikström delar här tankar kring och erfarenheter av sorg, växlande med bibelord och illustrerande fotografier. En vilsam bok som ger tröst och hopp.

Stanna alla klockor: Om att förlora någon, ta farväl, sakna, hoppas och undra hur livet ska fortsätta utan

(Anna Ekman, red., Libris, 2017)

Den här boken innehåller dikter, tankar, litteraturcitat, krönikor och betraktelser om sorgen. Rikt innehåll i ett lätt format som man kan ta till sig något av också då man inte egentligen orkar läsa någonting.

Anteckningar under dagar av sorg

(C. S. Lewis)

C.S. Lewis (1898-1963) skriver ärligt och med sin kännspaka synskärpa om sin förlust av hustrun Joy. Han ger ord åt förtvivlan, frågor, tvivel och ilska - en kamp som också föder nya perspektiv.

Störst är kärleken

Bokpärm(Anja Porio, Fontana Media, 2009)

En bok om de känslor och tankar som kommer när den människa som har stått dig nära finns inte längre hos dig och sorgen har stigit in i ditt hem. Boken är avsedd att läsas litet i taget dag för dag eller vecka för vecka. Utifrån innehållsförteckningen är det lätt att välja de teman som för ögonblicket är aktuella.

Sommarlandet

(Eyvind Skeie, Verbum, 2010)

Att förlora ett barn är något av det svåraste som kan hända en människa. När en god vän förlorat sin dotter satte sig Eyvind Skeie ner och skrev boken om Den Mörka Dalen, om Tröstens Ängel och Sommarängen.

Kan du förstå mig? – Om livet, frågorna och sorgen

(Kerstin Dillmar & Lars Björklund, Argument, inb.)

En bok för själavårdare och andra som i sitt uppdrag möter människor i svåra livssituationer. Författarna skriver om lyssnande, om empatins utmaningar och gränser, om möten med sorg och frågor utan svar. 

När livet inte längre är som vanligt

Pamela Granskog funderar kring frågan Hur förbereder man sina barn på att världen inte kommer att vara vanlig så länge till?

Boktips med böcker om sorg för barn