Hyppää sisältöön
Kyrkans nyhetsarkiv

Sorg, saknad och tacksägelse i gudstjänster och Himlaliv på alla helgons dag

Publicerad 30.10.2020

På lördag på alla helgons dag minns vi de i vår närhet som inte längre finns här hos oss med att tända ljus. Varannan finländare tänder på alla helgons dag ljus på en anhörigs grav och en av tio brukar gå på ljuständning i kyrkan. Också via medierna kan vi fira alla helgons dag.

Himlaliv om sorgen efter dödfödda barn

I november startar en ny säsong av programserien Himlaliv i tv-kanalen Yle Fem men redan på alla helgons dag publiceras det första avsnittet av höstens nyproducerade Himlaliv på Arenan.

I avsnittet Sorgen efter våra avlidna änglabarn berättar Jonna Jantunen, Isa Muotio och Piritta Pitkämäki Ihatsu om sorgen efter sina dödfödda barn. Barnmorskan Paula Mylläri och sjukhusprästen Rose-Maj Friman berättar om hur de möter samma sorg i sina yrkesliv. Redaktör för programmet är Hanna Klingenberg

Avsnittet Sorgen efter våra avlidna änglabarn på Arenan, från 31.10.
Himlaliv i Yle Fem från 9.11; måndagar klockan 18.30, repris tisdagar klockan 10.05

Gudstjänster från Borgå och Esse

Tv-gudstjänsten på alla helgons dag sänds från Borgå domkyrka. Gudstjänsten med ljuständning och bön är en repris från 2019. I gudstjänsten är Hanna Eisentraut-Söderström liturg, Brenda Serralde textläsare och Erik Vikström förebedjare. För musiken svarar Mikael Helenelund, Camilla Wiksten-Rönnbacka och Elina Mieskolainen. I tv-regi av Leif Lindgren.

Lördag 31.10 i Yle Fem klockan 12.00

Helgdagens gudstjänst i radiokanalen Yle Vega sänds från Esse kyrka i Pedersöre församling. I gudstjänsten är Kaj Granlund liturg och predikant. För sång och musik svarar Esse församlingskör under ledning av kantorerna Christina Heikkilä och Diana Pandey.

Lördag 31.10 i Yle Vega klockan 13.03