Hyppää sisältöön
Kyrkans nyhetsarkiv

Kyrkans samtalstjänst förlänger sina öppettider fram till påsk

Publicerad 17.03.2020

Kyrkans samtalstjänst förlänger tillfälligt sina öppettider för att möta människors behov att tala om vår aktuella samhällssituation och rädslor som kan uppstå kring situationen med coronaviruset.

Kyrkans samtalstjänst tar emot samtal per telefon varje dag mellan klockan 10-13 och 20-23. Chatten håller extra öppet vardagar mellan klockan 13-16 fram till påsk, utöver sin vanliga öppettiden 19-21. Under mars månad är chattens öppettid dessutom förlängd ända fram till klockan 23. Nätjouren svarar som vanligt på breven inom några dagar.

– Att Finland är satt i undantagstillstånd fram till 13 april väcker tankar och känslor hos var och en av oss. Kyrkans samtalstjänst vill erbjuda alla möjlighet till en pratstund med någon varje dag, säger sakkunnig i själavård Sara Grönqvist på Kyrkostyrelsen.

– Vår vardag ser annorlunda ut än förra veckan men det betyder inte att vi inte ska finnas till för varandra. Genom att berätta och lyssna på varandra förmedlar vi också hopp och tröst. 

När man tar kontakt med Kyrkans samtalstjänst får man vara anonym och samtalet är konfidentiellt. I samtalstjänsten kan man tala om vad som helst som bekymrar en. Jouren är riksomfattande och man kan ta kontakt oberoende av var man befinner sig i landet.

Kyrkans samtalstjänsts webbplats finns information om samtalstjänstens olika kanaler. Där finns också information om den finska samtalstjänsten Kirkon keskusteluapu. Kyrkans finskspråkiga telefonjour är öppen som vanligt varje dag klockan 18-24 och chatten klockan 12-20.

Mera information:
sakkunnig i själavård Sara GrönqvistÖppna länk i ny flik, Kyrkostyrelsen, tfn 040 688 1522
www.samtalstjanst.fi