Hyppää sisältöön
Kyrkans nyhetsarkiv

Resemässan: Församlingen erbjuder alternativ för resenärer på olika håll i världen

Publicerad 08.01.2020

På resemässan 17-19 januari bjuder kyrkans turistarbete på kyrkkaffe och presenterar kyrkans tjänster utomlands för mässbesökarna. Kyrkans mässavdelning på Helsingfors resemässa finns i monter 6p71.

Evangelisk-lutherska kyrkan i Finland verkar i ca 40 länder och stöder finländska turister men också de som vistas utomlands för en längre tid. Vanligtvis arbetar finländska turistpräster och -kantorer på turistorter från oktober till påsk.

Många som vistas utomlands söker sig till församlingen för att ta del av andligt innehåll, finländsk samhörighet och för att ha någon att samtala med. Gudstjänster och musikevenemang är populära bland de finländska resenärerna. Över hundra finländska par gifter sig på något turistmål i något annat land varje år. Finländska församlingar utomlands hjälper också till i krissituationer. Det egna modersmålet är en viktig del av stödnätverket när man befinner sig utrikes.

De mest kända turistmålen är Spanien och Kanarieöarna men resenärer betjänas också i bland annat Grekland och Thailand. Dessutom reser präster ut för att hålla julandakter och evenemanget De vackraste julsångerna på olika håll i världen.

Mera information: Bror Träskbacka, tfn 040 706 2606, bror.traskbacka@evl.fi
Kyrkans arbete bland utlandsfinländare
Arbetet bland utlandsfinländare på Facebook