Hyppää sisältöön
Kyrkans nyhetsarkiv

Kyrkan belönar utveckling av kvalitet på verksamheten och i arbetslivet

Publicerad 08.02.2017

Tävlingen KirTEKO 2017 vill inspirera och stöda utvecklingen av kvaliteten på verksamheten och arbetslivet på kyrkans arbetsplatser. Tävlingen ordnas som en del av programmet Kyrkans arbetsliv 2020 i samarbete med pensionsförsäkringsbolaget Keva. Församlingar och kyrkliga samfälligheter kan delta i tävlingen.

– Församlingarna är också arbetsgivare och arbetsplatser. De behöver som andra arbetsplatser bli påminda och uppmuntrade att tänka och agera på ett nytt sätt. Det är det vi vill stöda med tävlingen KirTEKO 2017. Samtidigt synliggör vi det utvecklingsarbete som redan har gjorts, konstaterar Liisa Talvitie, ordförande i delegationen för Kyrkans arbetsmarknadsverk som besluter om priset.

De tre bästa tävlingsbidragen premieras med priset KirTEKO 2017. Den som placerar sig först får ett penningpris på 2017 euro och de två övriga får utbildningstjänster. Vem som vinner offentliggörs på reformationsårets kyrkodagar i Åbo i maj 2017. Kyrkodagspubliken får välja en egen favorit bland de tre finalisterna.

Tävlingen KirTEKO 2017 beaktar följande i sin bedömning:
- hur man samtidigt främjat resultatet i verksamheten och kvaliteten på arbetsmiljön
- hur man utvecklat och prövat på nya arbetsformer och lösningar
- en inspirerande, positiv effekt på församlingsmedlemmarna och olika referensgrupper, och interaktion mellan ledande förtroendevalda, ledningen och personalen
- hur man tagit med personal och personalrepresentanter och församlingsmedlemmar (samverkan)

Dessutom värdesätts mätbara mål för kvaliteten på verksamheten och arbetslivet, och att man också har frågat församlingsmedlemmar hur man lyckats nå dem.

 

Delegationen för Kyrkans arbetsmarknadsverk besluter om vem som får utmärkelsen på förslag av ett prisråd bestående av kyrkans huvudsakliga avtalsparter.

Man kan anmäla sig till tävlingen till och med 28.2.2017.

Mera information:
Olli Marttila, förhandlingschef, Kyrkans arbetsmarknadsverk, tfn 050 594 1710, oili.marttila@evl.fi

Tävlingens webbplats