Hyppää sisältöön

Webinaarisarja: Kuule ja kysy Kirkon ympäristödiplomista

Kirkon ympäristödiplomi on sertifiointijärjestelmä ja työkalupakki, joka auttaa seurakuntia kantamaan ympäristövastuuta ja kehittämään toimintaansa ympäristön kannalta kestävämmäksi.

Kirkko otti vuonna 2021 käyttöön ympäristödiplomin käsikirjan uudistetun laitoksen.

Järjestimme kevätkausilla 2022 ja 2023 seitsemän webinaaria, joissa pääsi tutustumaan diplomin eri lukuihin ja kysymään toteutuksesta. Webinaareissa oli mukana kunkin aiheen asiantuntijoita ja kussakin myös Kirkkohallituksen yhteiskunnan ja kestävän kehityksen asiantuntija Ilkka Sipiläinen, ympäristöasiantuntija Irene Erkko ja viestintäpäällikkö Tuula Putkinen. 

Webinaarisarja toistetaan keväällä 2024. Tarkemmat tiedot päivittyvät näille sivuille ja Kirkon koulutuskalenteriin. 
Osallistumalla tähän webinaariin pääsee jo hyvin alkuun ympäristödiplomin työstämisestä seurakunnille. 

Webinaari on tarkoitettu seurakuntien ympäristövastaaville ja työntekijöille, diplomin auditoijille, luottamushenkilöille ja kaikille, jotka haluavat tutustua ympäristökäsikirjan sisältöön ja suosituksiin. 

Webinaari toteutetaan Teamsissa.  Alla kevään 2023 ohjelma. 

 

Microsoft Teams -kokous

Liity tietokoneella, mobiilisovelluksella tai kokoustilan laitteella

Liity kokoukseen napsauttamalla tästäLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Kokoustunnus: 313 658 786 925
Tunnuskoodi: kAMhgp

Tiistai 4.4.2023 klo 15-16.   Näin pääset alkuun: Kirkon diplomin hakeminen ja järjestelmä yleisesti. Johdanto ympäristödiplomiin - aiheena kirkon ympäristöjärjestelmä, päätöksenteko ja muut siihen liittyvät kysymykset. Ilkka Sipiläinen ja asiantuntijana talouspäällikkö Riitta Kukkohovi-Colpaert (Muhoksen seurakunta) 

Tiistai 11.4.2023 klo 15-16. Hautausmaat ja viheralueet sekä liikenne.
Hautaustoimen päällikkö, puutarhaneuvos Risto Lehto (Helsingin seurakuntayhtymä). 

Tiistai 18.4.2023  klo 15-16. Toiminta ja talous. asiantuntijana talouspäällikkö Riitta Kukkohovi-Colpaert (Muhoksen seurakunta).

Tiistai 25.4.2022 klo 15-16. Seurakuntien metsät. Myös tietoa uusista metsäsuunnitelman kilpailutusohjeista.  Asiantuntijana maankäyttöpäällikkö Harri Palo.  

Tiistai 2.5.2023 klo 15-16. Ympäristöviestintä. Asiantuntijoina Turun ja Kaarinan yhtymän viestinnän asiantuntija Minna Vesanto  ja viestintäasiantuntija Ulla Ala-Ketola (Suomen ympäristökeskus SYKE).   

Tiistai 9.5.2023 klo 15 - 16. Energia ja kiinteistöt. Asiantuntijana yliarkkitehti Edla Mäkelä Kirkkohallituksesta. 
 
Tiistai 16.5.2023 kello 15-16. Ruoka ja keittiöt. Asiantuntijana ruokapalvelu ja siivouspäällikkö  Jaana Kujala (Seinäjoen seurakunta).  

Tiistaina 23.5.2023 klo 15 - 16 Ympäristökasvatus kirkon ympäristödiplomissa. Webinaarin aikana tutustutaan  diplomin ympäristökasvatusta käsittelevään lukuun, ideoihin ja vaatimuksiin.  Asiantuntijana Jumalanpalvelus ja kasvatus -yksikön johtaja Jarmo Kokkonen

Päivitetty