Hyppää sisältöön

Välsignelse inför skolstart - Trygg i din famn

Välsignelse inför skolstart ordnas på olika sätt i församlingar. Fortsättningsvis förknippas "Trygg i din famn" med förskolestart och skolstart och sången Trygg i din famn som handlar om Guds beskydd på skolvägen.

Glada barn i klätterställning

Välsignelse inför skolstarten ordnas i många församlingar. När tillfället ordnas kan variera från en vardagseftermiddag, kväll eller söndagsmässa. I någon församling har tillfället ordnats som ett dagsjippo för alla barn och sedan avslutas den med välsignelse för alla som börjar daghem, förskola eller skola. Följ församlingens information om när Väsigneles inför skolstart sker i din församling.

Symbol för  äventyr 6-8 åringar,. ingår i Stigen konceptet

I konceptet Stigen och ålderkategorin Äventyr 6-8 år görs som bäst material för församlingar att få idéer från och använda när välsignelsetillfällen ordnas. Bland annat görs en materialbank med tipsvandringar. Därifrån kan församlingen välja de tips och idéer de vill välja respektive år.  Dessutom görs inbjudningskort med text och utan text där församlingen kan infoga sitt evenemang. 

För dig som jobbar i församlingen finns också material från tidigare år på Sacrista.

Sjung sången

Det finns en sång speciellt framtagen för ”Trygg i din famn” som är enkel att lära sig och går bra att sjunga tillsammans i olika sammanhang. Sången är skriven av Mats Fontell. Du hittar notblad, text och en video där sången sjungs av Selma Lepistö på webbsajten  https://evl.fi/valsignelseinforskolstarten. Använd gärna sången.

Ta kontakt med Mirva SandénÖppna länk i ny flik om du vill veta mera.

Redigerad