Hyppää sisältöön

Välsignelse inför skolstart - Trygg i din famn

Välsignelse inför skolstart ordnas på olika sätt i församlingar. Fortsättningsvis förknippas "Trygg i din famn" med förskolestart och skolstart och sången Trygg i din famn som handlar om Guds beskydd på skolvägen.

Glada barn i klätterställning

Välsignelse inför skolstarten ordnas i många församlingar. När tillfället ordnas kan variera från en vardagseftermiddag, kväll eller söndagsmässa. Det har visat sig att ett evenemang som ordnas kring völsignelsen dra mera deltagare. 

Symbol för  äventyr 6-8 åringar,. ingår i Stigen konceptet

I konceptet Stigen och ålderkategorin Äventyr 6-8 år  ingår välsignelse inför skolstart. Bland annat finns en powerpoint med tips och idéer med tipsvandringar. Därifrån kan församlingen välja de tips och idéer de vill välja respektive år.  Dessutom finns inbjudningskort, bilder, med text och utan text där församlingen kan infoga sitt evenemang. Här finns material och tips för Välsignelse inför skolstart.

Dessutom finns material på kyrkans mediebank att använda. 

 

Sjung sången

Det finns en sång speciellt framtagen för ”Trygg i din famn” som är enkel att lära sig och går bra att sjunga tillsammans i olika sammanhang. Sången är skriven av Mats Fontell. Du hittar notblad, text och en video där sången sjungs av Selma Lepistö på webbsajten  https://evl.fi/valsignelseinforskolstarten. Använd gärna sången.

Ta kontakt med Mirva SandénÖppna länk i ny flik om du vill veta mera.

Redigerad