Hyppää sisältöön

Suomalaiset maailmalla

Kirkon ulkosuomalaistyö tavoittaa maailmalla asuvia ja matkustavia suomalaisia. Täällä on tietoa ulkosuomalaistyön tekijöistä ja yhteistyötahoista.

Suomalaiset maailmalla

Kirkon ulkosuomalaistyötä tehdään 37 maassa. 

Ulkosuomalaisseurakunta on kohtaamispaikka, jonne voi tulla lukemaan suomenkielisiä lehtiä, käymään jumalanpalveluksessa, jutustelemaan ja olemaan mukana eri kerhoissa, tilaisuuksissa ja juhlissa. Kirkolla on mahdollista saada omalla äidinkielellä apua monenlaisissa tilanteissa passin katoamisesta sairastumiseen ja koti-ikävään. Jumalanpalvelukset, kirkolliset perhejuhlat, mahdollisuus yksityiseen keskusteluun sekä diakoninen työ ovat tärkeä osa seurakuntien toimintaa.

Poiminnot

 • Monipuolinen kattaus Opiskelijamatineassa

  Kuudetta kertaa järjestetty ulkoasiain osaston Opiskelijamatinea toteutettiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa webinaarimuotoisena. Teologian maisterin tai tohtorin työn äskettäin valmiiksi saaneet opiskelijat eri yliopistoista esittelivät työtään ja sen keskeisiä tuloksia.

 • Ekumeenisen teologian iltapäiväwebinaari 16.11 - ilmoittaudu mukaan!

  Tervetuloa kaikille kiinnostuneille avoimeen iltapäiväwebinaariin, jonka aiheena on Usko ja ymmärrys – kirkkojen apologeettinen tehtävä.

 • Opiskelijamatinea-webinaari 29.10.2020

  Tilaisuudessa teologian maisterin tai tohtorin työn äskettäin valmiiksi saaneet henkilöt eri yliopistoista esittelevät työtään ja sen keskeisiä tuloksia ja tämän jälkeen aiheesta käydään hetki yleistä keskustelua. Tilaisuus on suunnattu kaikille kiinnostuneille, tervetuloa mukaan!

 • Reseptio-lehden kevään numeron teemoina Dietrich Bonhoeffer, kirkon missionaarisuus ja näkyvä ykseys

  Tässä numerossa muistetaan merkittävän luterilaisen ja ekumeenisen teologin Dietrich Bonhoefferin kuoleman 75-vuotismuistopäivää. Numeroon on koottu myös viimeisimmän suomalaisen luterilais-ortodoksisen dialogin antia. Lisäksi mukana on esityksiä Yhteinen julistus vanhurskauttamisopista -julkaisun 20-vuotisjuhlaseminaarista.

 • Julkaisuja kirkon ekumeenisista suhteista ja luterilaisuudesta tänään

  Tutustu uusiin julkaisuihin: "Kokoomateos Armo avaa yhteyden. Suomen evankelis-luterilaisen kirkon oppikeskustelut ja käytännön ekumenia" sekä Kirkon tutkimuskeskuksen verkkojulkaisu "Mitä on luterilaisuus? Kirkko, teologia ja yhteiskunta"

Tapahtumat