Hyppää sisältöön

Ideoita, toimintamalleja ja ihmisiä

Tällä sivulla on ihmisiä, joihin voit ottaa yhteyttä kun mietit vapaaehtoistoiminnan kysymyksiä hoitolaitoksissa.

Anne Norvasuo, vanhainkotien sielunhoitaja, Turun ja Kaarinan srk-yhtymä. anne.norvasuo(at)evl.fi 

"Olen toiminut pappina vanhainkodeissa runsaat 10 vuotta. Työssäni olen rekrytoinut, haastatellut, kouluttanut ja ohjannut vapaaehtoisia eri tyyppiseen toimintaan vanhainkodeissa. Osa on toiminut yksittäisen vanhuksen ystävänä, osa on pitänyt erilaisia ryhmiä, osa on ulkoiluttanut vanhainkodin asukkaita. Myös kuolevan vanhuksen saattamiseen olen kouluttanut vapaaehtoisia. Jos sinulla on kysyttävää vapaaehtoistyön tiimoilta, ota yhteyttä!"

Johanna Rantanen, johtava sairaalapastori, Lahden seurakuntayhtymä. johanna.rantanen(at)evl.fi 

"Olen mukana vapaaehtoisprojektissa, jossa etsitään ja koulutetaan vapaaehtoisia vanhusten iloksi Tapanilakotiin Lahdessa, joka on kaupungin 110-paikkainen hoivakoti vanhuksille, jotka eivät tule toimeen kotona/palvelutalossa mutta eivät tarvitse pitkäaikaisosastojen hoitoa.  Projektissa on ollut alusta alkaen tärkeää yhteistyö laitoksen henkilökunnan kanssa. Kysymys on yhteistyöstä, joka suunnitellaan, tehdään ja rahoitetaan yhdessä. Ylihoitaja on asiasta innostunut ja tukee hanketta. Oma roolini on suunnitella, rekrytoida, kouluttaa sekä antaa vapaaehtoisille tukea ja työnohjausta. Joka osastolta on nimetty yhteyshenkilöt hankkeeseen."

Maarit Koivurova, sairaalapappi, työnohjaaja Kuopio. Ota yhteyttä: maarit.koivurova(at)evl.fi

Kuopiossa käynnistettiin vapaaehtoistoiminta sairaalassa. Lue Maarit Koivurovan kuvaus toiminnan          aloittamisesta Sairaalavapaaehtoistoiminta Kuopiossa, joka löytyy sivun alaosasta.

Saattohoidon vapaaehtoisuudesta:

Ritva Pihlaja, vanhustyön asiantuntija, geronomi, Lohtua läsnäolosta - saattohoidon vapaaehtoisuus hanke. Hankkeen järjestämään koulutukseen osallistunut saattohoidon vapaaehtoinen voi toimia hoivakodissa asuvan yksinäisen vanhuksen elämän loppuvaiheen tukena ja seurana. Saattohoidon vapaaehtoisia koulutetaan pääkaupunkiseudulla ja Länsi-Uudellamaalla toimiviin hoivakoteihin. Ota yhteyttä: ritva.pihlaja(at)sro.fi

Sarianne Hartonen, projektipäällikkö, SAAVA -hanke. SAAVA-hankkeen tavoitteena on tuoda saattohoidon vapaaehtoistoiminta pysyväksi osaksi hyvää saattohoitoa kaikkialla Suomessa. Vapaaehtoisilla on saattohoidossa oma erityinen, tärkeä roolinsa: he voivat kiireettömällä läsnäolollaan auttaa kuolemaa lähestyvän ihmisen ja hänen läheistensä kokonaisvaltaisessa tukemisessa.

Yhteistyössä hankkeen pilottialueiden toimijoiden kanssa kehitetään ja testataan käytännön keinoja edistää koulutettujen saattohoidon vapaaehtoisten sujuvaa saatavuutta. Ota yhteyttä: sarianne.hartonen(at)sphy.fi

Päivitetty