Hyppää sisältöön

Kansainvälisen työn järjestöt allekirjoittavat perussopimuksen

Vuodesta 2013 alkaen kirkko on solminut kirkon lähetysjärjestöjen ja Kirkon Ulkomaanavun kanssa lähetyksen tai kansainvälisen diakonian perussopimuksen.

Perussopimus on viisivuotinen ja siinä järjestöt sitoutuvat piispainkokouksen määrittämiin yhteistyön periaatteisiin. Lähetysjärjestöt allekirjoittavat lähetyksen perussopimuksen ja Kirkon Ulkomaanapu vastaavan sopimuksen kansainvälisen diakonian toteuttamisesta. 

Perussopimuksen tarkoituksena on määritellä yhteistyötä ohjaavat periaatteet. Sopimuksen allekirjoittaneet järjestöt noudattavat omassa toiminnassaan Suomen evankelisluterilaisen kirkon tunnustusta ja päätöksiä sekä toteuttavat kirkon lähetyksen peruslinjausta Yhteinen todistus ja sen toimintaperiaatteita. 

Perussopimuksen noudattamista seurataan vuosittain. Seuranta tapahtuu sopimusjärjestöjen kanssa käydyillä ohjauskeskusteluilla. Ohjauskeskustelut raportoidaan piispainkokoukselle. Ohjauskeskustelujen muistiot ovat luettavissa täältä. Seuraava sopimuskausi alkaa kesäkuussa 2023. 


Lähetyksen perussopimuksen ovat allekirjoittaneet: 
•    Lähetysyhdistys Kylväjä (www.kylvaja.fi)
•    Medialähetys Sanansaattajat (www.sansa.fi)
•    Suomen Evankelisluterilainen Kansanlähetys (www.sekl.fi)
•    Suomen Luterilainen Evankeliumiyhdistys (www.sley.fi)
•    Suomen Lähetysseura (www.suomenlahetysseura.fi)
•    Suomen Pipliaseura (www.piplia.fi
•    Svenska Lutherska Evangeliföreningen i Finland (www.slef.fi)

Marraskuussa 2022 kirkolliskokous hyväksyi Evankelinen lähetysyhdistys ELY:n kirkon lähetysjärjestöksi. (www.evankeliset.net)

Kirkon Ulkomaanavun (www.kirkonulkomaanapu.fi) kanssa on solmittu vastaava sopimus kansainvälisen diakonian toteuttamisesta. 

 

Päivitetty