Hyppää sisältöön

Ympäristökasvatus

  • Kirkolla on oma ympäristökasvatuspalkinto
  • Palkinto myönnetään joka toinen vuosi.
  • Palkinnon ideana on "nostaa esiin innovatiivisia ja tuloksellisia ympäristökasvatustekoja ja -käytäntöjä kirkon kentässä sekä motivoida ja kannustaa seurakuntia ja muita kirkollisia toimijoita aktiivisiksi ympäristökasvattajiksi".
  • Kirkolla on myös ympäristödiplomi - lue lisää tämän sivun lopusta

Ympäristökasvatuspalkinto

Kenelle ympäristökasvatuspalkinto? Palkinnon voi saada yksittäinen seurakunta, sen piirissä toimiva ryhmä tai muu kirkollinen toimija tai yksityishenkilö. Ehdotukset osoitetaan Kirkon kasvatus- ja perheasioiden johtaja Jarmo Kokkoselle, jarmo.kokkonen@evl.fi

Palkinnon voi saada yksittäinen seurakunta, sen piirissä toimiva ryhmä tai muu kirkollinen toimija tai yksityishenkilö. Kyseessä ei ole rahapalkinto. Ensimmäisen kerran palkinto myönnettiin Raision seurakunnalle ja sen ympäristöasiantuntijalle Hannele Siltalalle.

- Tämä on yksi tapa kannustaa ja rohkaista laajaa kasvatustyön kenttää kestävään kehitykseen. Kasvatuksen piirissä tehdään jatkuvasti myös ympäristöasioihin liittyviä juttuja, jotka ansaitsevat tulla esiinnostetuiksi, Jarmo Kokkonen kertoo.

-Tärkeää on, että lapset ja nuoret ovat itse aktiivisia toimijoita, he ovat kirkon kasvatuksen tärkein lenkki. Kristittyinä meillä on vastuumme luomakunnasta, Kokkonen painottaa. 

Kirkon ympäristödiplomi

Kirkon ympäristödiplomin uusi käsikirja on julkaistu osoitteessa evl.fi/ymparistodiplomi

Käsikirjasivustolle on koottu asioita, joita seurakunnan eri toiminnoissa tulee ottaa huomioon, kun se hakee ympäristödiplomia. Ruotsinkielinen sivusto julkaistaan myöhemmin syksyllä. Painettu käsikirja tulee saataville alkuvuodesta 2021.

Kirkon ympäristödiplomi auttaa seurakuntia toteuttamaan ympäristövastuuta omassa toiminnassaan. Samalla seurakunnat voivat kantaa kortensa kekoon yhteisten tavoitteiden eteen Hiilineutraali kirkko 2030 -strategian mukaisesti.

Kun kerrot seurakuntasi ympäristötyöstä, käytä tunnusta #hiilineutraalikirkko2030 / #kolneutralkyrka2030

Annathan palautetta käsikirjasta palautelomakkeen kautta.

Kirkon ympäristödiplomin tunnuksen voit ladata täältä.

Päivitetty