Hyppää sisältöön

Yö kirkossa

24h-haaste seurakuntien kouluikäisille! Viettäkää Yö kirkossa teille parhaiten sopivana viikonloppuna esim. marraskuussa.

Yö kirkossa - sähköinen virikemateriaali

Avaa virikemateriaali tästä

 • Yötä kirkossa voi toteuttaa monella eri tavalla. Teema, tekstit ja aktiviteetit voidaan valita paikallisesti, samoin osallistujien ikähaitaria voi kohdentaa.
   
 • Yhteisiä elementtejä ovat kirkkotilaan ja sen ympäristöön tutustuminen ja seuraavan päivän jumalanpalveluksen valmistelu. 
   
 • Syksyn 2020 Yö kirkossa - sähköisen virikemateriaalin löydät tämän sivun lopusta liitetiedostolistauksesta. Toivomme, että virikemateriaalista on apua suunnitteluanne varten myös jatkoon.
   
 • Lataa markkinointimateriaaleja täältä.Linkki avautuu uudessa välilehdessä
   
 • Vuonna 2021 teema-aineisto ja viestintäkampanja tuotetaan Pyhäinpäivän viikonloppuun 6.-8.11.2021.

 

Yö kirkossa vietettiin myös Fisucraftissa 21.-22.11.2020

Fisucraft.net -pelipalvelimen kalanmuotoinen logo
 

FisucraftLinkki avautuu uudessa välilehdessä on kirkon oma Minecraft-serveri, jota ylläpitää Lasten ja nuorten keskus ry. Siellä seurakunnat järjestävät Minecraft -kerhoja, -tapahtumia jne. Fisucraftissa järjestetään myös kaikille avoimia kilpailuja. Siellä voi seikkailla raamatunkertomuksissa ja vierailla vaikkapa Lutherin aikaisessa Wittenbergissä. Siellä on valtavia yhteisprojekteja kuten esimerkiksi maailman suurin joulukuusi. Minecraftin maailma on käytännössä ääretön eli tilaa löytyy kaikille. Joulumaa avautuu adventtina ja pääsiäisenä kuljetaan Fisucraftin oma Via Crusis.

Fisucraft haluaa olla hyvän mielen peliserveri. Sillä on omat säännöt, jotta kaikilla olisi mukavaa yhdessä. Sääntöjen rikkominen johtaa serveriltä poistamiseen.

Fisucraftista saat lisätietoja osoitteesta fisucraft.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Fisucraftin Yö kirkossa -tapahtumassa rakennettiin yhteistä kirkkoa ja vietettiin siellä aikaa. Voisiko kirkossa olla esim. vuoristorata. Fisucraftissa voi olla. Mitä muuta siellä kirkossa on, sen päättävät rakentajat. Minipelejä, salakäytäviä, seikkailuja, mitä haluaisit tehdä ja missä haluaisit seikkailla?

Ohjeet: Kun olet avannut moninpelissä Fisucraft-maailman, warppaa itsesi tapahtumaan tapahtumapäivänä.

 1. Paina näppäintä T
 2. kirjoita avautuvaan kenttään /warp yokirkossa2020

Parhaat rakentelijat palkittiin. Huomiota kiinnitettiin huomiota sekä rakentelutaitoon, mielikuvitukseen että käyttäytymiseen.

Minecraft-pelin hankkiminen tietokoneeseen

 1. Siirry osoitteeseen minecraft.netLinkki avautuu uudessa välilehdessä. Valitse etusivulta Get Minecraft.
 2. Luo Minecraftin pelaamiseen käytettävä tili. Täytä sähköpostiosoite, haluttu salasana ja syntymäaika.
 3. Keksi itsellesi pelitunnus ja täytä maksutiedot. (Minecraft on mahdollista hankkia myös ilman luottokorttia. Listaus Minecraftia myyvistä liikkeistä löytyy Minecraft-sivuston kautta. Maksamisessa voi käyttää myös paysafecard-verkkomaksua. Paysafecard-kortteja myyvät R-kioskit, lisätietoja osoitteessa www.paysafecard.com)
 4. Lataa asennustiedosto asenna Minecraft tietokoneeseen. Minecraft on saatavissa sekä Mac- että Windows-käyttöjärjestelmiin (HUOM! lataa PC:n Java-versio) ja sivusto tarjoaa sopivaa asennustiedostoa tunnistetun järjestelmän mukaan.

Fisucraftin oma peliserveri

Minecraftia pelataan moninpelinä eri peliservereillä. Kirkon oma peliserveri on nimeltään Fisucraft. Fisucraftiin pääset pelaamaan avaamalla Minecraft -ohjelman (ohjelmaversio 1.15.2, valitettavasti vain PCssä olevalla Java-versiolla) ja sieltä moninpeli. Fisucraftin löydät osoitteesta pelaa.fisucraft.netLinkki avautuu uudessa välilehdessä

 1. Käynnistäessäsi Minecraftin ensimmäistä kertaa, kirjaudu Minecraft-sivustolla luomallasi tunnuksella peliin ja valitse tämän jälkeen avautuvasta ikkunasta Play.
 2. Kun peli on varsinaisesti käynnistynyt, valitse aloitusikkunasta Moninpeli (Multiplayer).
 3. Valitse Lisää palvelin (Add server) ja täytä yllä olevat tiedot, paina tämän jälkeen Valmis. Mikäli palvelinta ei yllä olevalla osoitteella löydy, voit kirjoittaa osoitteeksi myös 95.217.65.179:25565

Minecraft-version voi valita pelin aloitusruudussa seuraavasti:

 1. Avaa Minecraft launcher (siis peli, mutta älä vielä paina Pelaa)
 2. Paina Installations peli-ikkunan yläosassa
 3. Paina Uusi/New
 4. Valitse serveriksi 1.15.2
 5. Nimeä versio vaikka Fisucraftiksi
 6. Paina Create
 7. Palaa alkuruutuun
 8. Valitse alalaidasta juuri tekemäsi peliversio
 9. Paina Pelaa
 

 


 

Yö kirkossa -haastattelut kuunneltavissa

Radio Dein Kirsi Rostamon haastattelemat vieraat kertovat eri näkökulmia Yö kirkossa! -tempauksesta. 

Haastattelut ovat nyt kuunneltavissa Radio dein sivuilla 

Yö kirkossa! haasteesta on 6.5 laajempi artikkeli Radio Dein kotisivuilla, seurakuntalainen.fi uurtisportaalissa sekä Kristityt Yhdessä ry:n jäsenlehdessä.

 


 

Ilmoita seurakuntasi mukaan!

Voit ilmoittaa seurakuntanne mukaan tällä lomakkeellaLinkki avautuu uudessa välilehdessä - lisäämme paikan sen jälkeen alla olevalle kartalle.

Haastakaa myös joku toinen seurakunta Yöhön kirkossa teidän kanssanne samaan aikaan. Sopikaa, miten olette yhteyksissä toisiinne ennen tapahtumaa ja illan aikana.

Sähköinen virikemateriaali 2020

Päivitetty