Hyppää sisältöön

Näin järjestät kampanjan

Haluatko järjestää kampanjan tai keräyksen omassa seurakunnassasi? Varainhankinta on luvanvaraista toimintaa, jonka järjestämisessä voit toimia yhteistyössä sellaisen tahon kanssa, jolla on luvat ja kontaktit valmiina.

Yhteistyö Kirkon Ulkomaanavun kanssa

Voit keskustella sopivista keräystavoista ja -luvista Ulkomaanavun seurakuntavarainhankinnan yhteyspäällikkö Katriina Kongin kanssa, p. 040 647 2902, katriina.kong(at)kirkonulkomaanapu.fi

Yhteistyö Lähetysseuran kanssa

Suomen Lähetysseuran kanssa yhteistyössä toimitaan seuraavasti: Liikkeelle kannattaa lähteä yhteyksistä oman seurakunnan sisällä. Ota selvää lähetyssihteeriltä, millaisia kansainvälisiä sopimuksia seurakunnallasi on. Keitä nimikkolähetystyöntekijöitä seurakunnallasi on ja missä ja millaisissa tehtävissä he toimivat? Entä löytyykö muita kohteita, joista on jo sopimus lähetysjärjestön kanssa?

Jos näistä ei löydy mahdollista kohdetta, voit kysyä muita mahdollisuuksia osoitteesta seurakuntakannatus(at)suomenlahetysseura.fi. Kampanjalle voidaan tehdä oma sopimus. Suomen Lähetysseurassa kaikki kohteet valitaan olemassa olevasta budjetista. Silloin ne on jo mietitty ja valittu tärkeiksi kohteiksi ja myös raportoinnista on jo sovittu. Näin varmistetaan, että avoimuus, luotettavuus ja laatu toteutuvat.

Kun keräys tai kampanja toteutetaan järjestön kanssa, saadaan samalla rahankeräyslupa toiminnalle. Lähetysseuran lupa kattaa silloin keräyksen.

Päivitetty