Hyppää sisältöön

Reseptio-lehti

Reseptio on Kirkon ulkoasiain osaston teologisten asiain aikakauslehti, jossa käsitellään ekumenian ja teologian ajankohtaisia teemoja.

Lehti on ilmestynyt vuodesta 1992 alkaen ja vuosittain ilmestyy kaksi numeroa.

Reseptiota on jo kymmenisen vuotta julkaistu myös PDF:nä verkossa lehden lisäksi. Nyt Reseptio kuten moni muukin lehti on siirtynyt kokonaan verkkoon. Reseptio 2/2021 on siis ensimmäinen Reseptio, joka on julkaistu vain verkkolehtenä. 

Aikaisemmin julkaistuja lehtiä voi tiedustella Teologisten asiain yksiköstäLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

 

Reseptio 2023

  • Reseptio 1/2023 Tämän numeron kirjoitukset pureutuvat teologisen dialogin ja sovinnon kysymyksiin lähtien liikkeelle sodan ja rauhan teemoista, sovinnon rakentamisesta kristinuskon ja juutalaisuuden välille Auschwitzin jälkeen ”ensimmäisenä ekumeenisena suhteena” sekä kirkkomme käymistä oppikeskusteluista protestanttisten vähemmistökirkkojen kanssa ja niiden tulevaisuuden näkymistä. Pauli Annalan syvällinen artikkeli käsittelee mysteerin ja sakramentaalisen olemustodellisuuden ymmärtämistä Raamatusta ja kirkkoisiltä ammentavan ekumeenisen ja kirkkoa uudistavan teologian (nouvelle theologie) tienä. Päätteeksi saamme lukea kuulumisia arkkipiispan seurueen matkalta eteläiseen Afrikkaan ja Namibiaan sekä itäisen Keski-Euroopan kirkollisia kuulumisia Tsekin maalta, yhdestä Euroopan maallistuneimmista kolkista, jossa kuitenkin on vireää kristillisyyttä ja uskoa tulevaisuuteen.
Päivitetty