Hyppää sisältöön

Ekumenia

Ekumenia on kirkkojen välistä yhteistyötä ja kirkon näkyvän ykseyden edistämistä. Toimimme avoimesti ja aktiivisesti yhteistyössä toisten kirkkojen, kristillisten yhteisöjen ja ekumeenisten järjestöjen kanssa. Yhteisinä ekumeenisina aiheina ovat sekä periaatteelliset teologiset kysymykset että käytännön asiat.

Tapahtumat

Poiminnot

 • Kirkon henkilöstökoulutustarjonta vuodelle 2022 on julkaistu

  Työelämässä tarvitaan ovia auki osaamisen kehittämiseen, ylläpitämiseen ja uusien osaamisten hankkimiseen. Ilman jatkuvaa kouluttautumista osaaminen jää auttamatta jälkeen siitä, mitä työn kehittäminen edellyttäisi. Parhaimmillaan koulutuksen antama uusi osaaminen antaa energiaa muutokseen myös seurakunnassa.

 • Ovet auki ykseydelle ja yhteydelle. Ekumeeninen toimintalinjaus vuoteen 2026

  Piispainkokous hyväksyi 13.4.2021 tämän Suomen evankelis-luterilaisen kirkon ekumeenista toimintaa kirkon elämän eri tasoilla vuoteen 2026 suuntaavan linjauksen. Siinä liitytään kirkon yleisstrategian keskeisiin perusperiaatteisiin. Asiakirjassa avataan ja viitoitetaan sitä, miltä pohjalta ja miten tavoittelemme tulevina vuosina kirkkona ja luterilaisina kristittyinä kristittyjen yhteyttä ja sitä kautta kirkon kokonaistehtävän entistä parempaa toteuttamista.

 • Ekumeeninen ajankohtaiskatsaus 2020

  Vuosi 2020 tulee jäämään historiaan Covid-19-pandemian leimaamana poikkeusvuotena. Pandemia vaikutti kaikkialla maailmassa ja sillä oli merkittävää vaikutusta myös kansainvälisten kirkkoliittojen ja niiden jäsenkirkkojen toimintaan.

 • Webinaari: Suomen ev.-lut. kirkon ekumeeninen sopimus Englannin kirkon kanssa 85v

  Miten sopimus Englannin kirkon kanssa syntyi 1936 ja mikä on ollut sen merkitys? Mitä olemme oppineet anglikaanisesta perinteestä ja mitä voisimme siitä oppia? Millaisia uudistushankkeita Englannin kirkolla on 2020-luvulla? Näitä ja monia muita aiheita esillä maaliskuun iltapäiväwebinaarissa, ilmoittaudu mukaan!

 • Ilmoittaudu nyt! Ovet auki kristittyjen kohtaamiselle: Maailmanlaaja kirkko -koulutus

  Ilmoittaudu mukaan Maailmanlaaja kirkko -koulutukseen 2021!