Hyppää sisältöön

Ekumenia

Ekumenia on kirkkojen välistä yhteistyötä ja kirkon näkyvän ykseyden edistämistä. Toimimme avoimesti ja aktiivisesti yhteistyössä toisten kirkkojen, kristillisten yhteisöjen ja ekumeenisten järjestöjen kanssa. Yhteisinä ekumeenisina aiheina ovat sekä periaatteelliset teologiset kysymykset että käytännön asiat.

Tapahtumat

Poiminnot

 • Monipuolinen kattaus Opiskelijamatineassa

  Kuudetta kertaa järjestetty ulkoasiain osaston Opiskelijamatinea toteutettiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa webinaarimuotoisena. Teologian maisterin tai tohtorin työn äskettäin valmiiksi saaneet opiskelijat eri yliopistoista esittelivät työtään ja sen keskeisiä tuloksia.

 • Opiskelijamatinea-webinaari 29.10.2020

  Tilaisuudessa teologian maisterin tai tohtorin työn äskettäin valmiiksi saaneet henkilöt eri yliopistoista esittelevät työtään ja sen keskeisiä tuloksia ja tämän jälkeen aiheesta käydään hetki yleistä keskustelua. Tilaisuus on suunnattu kaikille kiinnostuneille, tervetuloa mukaan!

 • Ekumeenisen teologian iltapäiväwebinaari 16.11 - ilmoittaudu mukaan!

  Tervetuloa kaikille kiinnostuneille avoimeen iltapäiväwebinaariin, jonka aiheena on Usko ja ymmärrys – kirkkojen apologeettinen tehtävä.

 • Kirkon henkilöstökoulutustarjonta vuodelle 2021 on julkaistu

  Olemme keskellä muutosta, joka haastaa seurakuntatyön saavutettavuutta ja kutsuu etsimään vaihtoehtoisia ratkaisuja aikaisempaan. Koulutuksella voidaan jäsentää muutosta, tutkia uusia näköaloja ja mahdollisuuksia, oppia uusia asioita sekä vahvistaa työnäkyä.

 • Webinaari ihmisoikeuksista “Challenges for Human Rights in the times of COVID–19” 7.-10.7.2020

  Euroopan kirkkojen konferenssin (EKK) vuosittainen kesäkoulu ihmisoikeuksiin liittyvällä teemalla järjestetään tänä vuonna poikkeusolojen vuoksi verkossa 7.-10.7.2020 otsikolla "Challenges for Human Rights in the times of COVID-19".