Hyppää sisältöön

Lähimmäisen päivä

Lähimmäisen päivä logo

Lähimmäisen päivää vietetään sunnuntaina 29.8.2021. Päivää on vietetty vuodesta 1980. Teemana on tänä vuonna vapaaehtoisuus.

Vapaaehtoistoiminnalla on myös kirkon piirissä jatkuvasti kasvava merkityksensä. Sen voimin toteutetaan seurakunnissa diakoniaa ja lähimmäispalvelua, pyhäkouluja, myyjäisiä ja juhlia sekä musiikki- ja isostoimintaa. Myös vakiintuneet tapahtumat kuten Palveleva puhelin ja Yhteisvastuukeräys toimivat suurelta osin vapaaehtoisten panoksella.

Vapaaehtoistoiminnan avulla halutaan saada aikaiseksi hyvää joko yksittäisten ihmisten tai yhteisöjen elämässä. Vapaaehtoisuus kuuluu seurakunnan perusolemukseen. Se kasvattaa, vahvistaa yhteisöllisyyttä ja antaa merkitystä elämään. Vapaaehtoisena on mahdollista vaikuttaa ja osallistua toiminnan suunnitteluun yhdessä työntekijöiden kanssa.

Lähimmäisen päivän pääpaino on messussa, vaikka seurakunnat järjestävätkin jonkin verran myös oheistapahtumia. Monissa seurakunnissa vapaaehtoisia kiitetään juuri lähimmäisen päivänä heidän tekemästään arvokkaasta työstä.

Tälle sivustolle päivitetään jumalanpalveluksessa hyödynnettävää materiaalia sekä teemaan sopivia toimintaideoita ja kirjoituksia. Lähetä oma ideasi jaettavaksi irene.nummela@evl.fi

Ota yhteyttä

asiantuntija
Toiminnallinen osasto
Diakonia ja yhteiskunta
ETELÄRANTA 8
00130 Helsinki
Päivitetty