Hyppää sisältöön

Radioandaktens sammanhang

Lyssna gärna några morgnar eller kvällar på hur det låter i radio före och efter andakten. Då märker du att andakten ingår i ett programflöde, som pågår från arla morgonstund till sena natten.

Andrum är en del av Yle Vegas regionala morgonprogram på prime time, alltså bästa sändningstid. Första sändningen av Andrum kl. 6.54 är mitt i den allmänna morgonbrådskan, då de flesta yrvakna morgnar sig och äter frukost. Vid tiden för andra sändningen kl. 9.54 har dagen för de flesta redan kommit igång hemma eller på arbetsplatsen.

Den första Andrum-sändningen ingår i ett flöde av musik, nyheter och mycket korta programinslag. Tempot i sändningen är ganska snabbt, musiken poppig och programvärdarna pigga och småtuffa. Kl. 9.54 är tempot redan lite lugnare. Yle Vegas förmiddagsprogram pågår och det finns rum för lite lugnare musik och längre samtal.

Vår lyssnargrupp är blandad. Vi strävar till att nå både dem som lever sitt liv utan anknytning till kyrkan och dem för vilka bön och bibelläsning är en naturlig del av vardagslivet. Att mitt i radioflödet ge båda lyssnarkategorierna en bra start på morgonen är en utmaning för oss alla!

Lyssnarna är färre och tempot lugnare när Aftonandakten sänds kl. 19.15, men fortfarande gäller regeln att andakten är ett radioprogram som ska fungera i det sammanhang där det sänds, mellan nyheter och väder och långa kvällsprogram. Mer om programmen i Yle Vegas programtablå

Gå vidare till nästa sida Andakternas karaktär, innehåll och form

Gå tillbaka till Inledning

Redigerad