Hyppää sisältöön

Työelämän kehittäminen

Tehdään kirkon työpaikkojen kehittämistyötä näkyväksi ja rohkaistutaan kehittämään

Tapahtumat

null Kirkko mukana kansallisessa AuroraAI-tekoälyohjelmassa

Kirkko mukana kansallisessa AuroraAI-tekoälyohjelmassa

AuroraAI on valtiovarainministeriön koordinoima kansallinen tekoälyohjelma, jossa kirkko on mukana.  AuroraAI:n tavoitteena on ihmislähtöinen toimintamalli, jossa tekoäly auttaa kansalaisia ja yrityksiä hyödyntämään palveluita oikea-aikaisesti ja eettisesti.
Julkaistu 18.5.2021
AuroraAI-tekoälyohjelman logo, jossa lukee AuroraAI.

Kirkkohallitus ja pilottiseurakunnat tekevät valtiovarainministeriön kanssa yhteistyötä. Pilottina kehitetään rippikoulujen käyttöön tekoälyä hyödyntävä sovellus, joka auttaa nuoria pohtimaan omaa elämäänsä ja tukee sen kautta nuorten hyvinvointia.

Samalla sovellus tukee rippikoulujen suunnittelemista yhdessä nuorten kanssa sekä rippikoulujen kehittämistä paikallisesti ja valtakunnallisesti. 

Sovelluksen pilotoinnissa on mukana seurakuntia Turusta, Espoosta, Tampereelta, Oulusta ja Mikkelistä. Sovelluksen ensimmäinen pilotointi toteutetaan kesällä 2021.

Kokonaisuudessaan AuroraAI-ohjelmassa toteutetaan AuroraAI-verkko, jonka tarkoitus on kytkeä julkisen hallinnon organisaatioiden palvelut yhteen vuorovaikuttamaan myös muiden sektorien palvelujen kanssa. Verkolla parannetaan erityisesti julkisten palveluiden ja palvelun käyttäjien kohtaamista ja huolehditaan, ettei resursseja mene hukkaan.

Lisätietoja: evl.fi/aurora-ai

Takaisin

Tulevaisuuden työelämätaidot -verkkovalmennus

Maksuton työelämätaitojen verkkovalmennus kaikille kirkon työntekijöille.

Kirtekossa satsataan syksystä 2019 alkaen tulevaisuuden työelämätaitoihin. Tavoitteena on kukoistavat seurakuntatyöyhteisöt.

Valmennus toteutetaan verkossa, jotta se on kaikkien kirkon työntekijöiden saatavilla, ajasta, paikasta ja tehtävästä riippumatta.

Tutustu sisältöihin!Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Työlinjalla-podcast

Joko olet tutustunut Pekka Saurin Työlinjalla -podcastiin?

Kuuntele tästä!Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Suositus epäasiallista kohtelua ja häirintää ehkäisevistä toimenpiteistä

Olisiko työpaikallanne tarvetta ottaa hyvä käytös haltuun? Se onnistuu hyödyntämällä kirkon pääsopijaosapuolten suositustaLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

Jakaessa saat!

Kirkon työelämä 2020 -ohjelman puitteissa on julkaistu verkossa helmikuusta 2019 alkaen kuvauksia seurakuntien hyvistä työelämäkäytännöistä, jotka on nimetty kehittämisen iduiksi. Käy lukemassa, millainen itu-matka on ollut Kirkon työmarkkinalaitoksen asiantuntijan Krista Mikkosen mielestä.

Kristan blogikirjoitus on julkaistu Kirkonkellossa.Linkki avautuu uudessa välilehdessä