Hyppää sisältöön

Työelämän kehittäminen

Tehdään kirkon työpaikkojen kehittämistyötä näkyväksi ja rohkaistutaan kehittämään

Tapahtumat

null Ammatillisen koulutuksen vuoden 2020 raportti on julkaistu

Ammatillisen koulutuksen vuoden 2020 raportti on julkaistu

Julkaistu 27.5.2021

Ammatillisen koulutuksen vuoden 2020 tuoreesta raportista kaksi nostoa:

Korona-aika on vaudittanut verkkomuotoisten koulutusten lisääntymistä. Verkkomuotoisten koulutusten pedagogiseen osaamisen vahvistamiseksi valmisteltiin kirkon keskushallinnon koulutustehtävissä toimiville Kouluttaminen verkossa -koulutushanke. Sen myötä osaaminen on vahvistunut. Hankkeen materiaali on myös seurakuntien hyödynnettävissä kirkon työntekijöiden intranetissä Sakastin Koulutus-sivulla.

Viime vuosina Kirkkohallitus on tuottanut ammattivideoita kirkon ammateista seurakuntien ja koulujen käyttöön, ja ne kuuluvat Kunkoululoppuu.fi -sivuston katsotuimpiin videoihin. Rekrytoinnin haasteet laajenevat opiskelijarekrytoinnista opiskeluaikaiseen työelämäyhteyden rakentumiseen, työuran alun ja ensimmäisten työvuosien aikana tarvittavaan tukeen.

Katso lisää nostoja raportin esittelyvideosta tai syvenny raporttiin osoitteessa http://evl.fi/…/koulutus-ja…/koulutuksen-seuranta/julkaisutLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Lisätietoja: Kirkon koulutuskeskuksen vs. joht. Ulla Tuovinen ulla.tuovinen@evl.fi, asiantuntija Eeva Salo-Kopperi eeva.salo-kopperi@evl.fi

 

 

Takaisin

Tulevaisuuden työelämätaidot -verkkovalmennus

Maksuton työelämätaitojen verkkovalmennus kaikille kirkon työntekijöille.

Kirtekossa satsataan syksystä 2019 alkaen tulevaisuuden työelämätaitoihin. Tavoitteena on kukoistavat seurakuntatyöyhteisöt.

Valmennus toteutetaan verkossa, jotta se on kaikkien kirkon työntekijöiden saatavilla, ajasta, paikasta ja tehtävästä riippumatta.

Tutustu sisältöihin!Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Työlinjalla-podcast

Joko olet tutustunut Pekka Saurin Työlinjalla -podcastiin?

Kuuntele tästä!Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Suositus epäasiallista kohtelua ja häirintää ehkäisevistä toimenpiteistä

Olisiko työpaikallanne tarvetta ottaa hyvä käytös haltuun? Se onnistuu hyödyntämällä kirkon pääsopijaosapuolten suositustaLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

Jakaessa saat!

Kirkon työelämä 2020 -ohjelman puitteissa on julkaistu verkossa helmikuusta 2019 alkaen kuvauksia seurakuntien hyvistä työelämäkäytännöistä, jotka on nimetty kehittämisen iduiksi. Käy lukemassa, millainen itu-matka on ollut Kirkon työmarkkinalaitoksen asiantuntijan Krista Mikkosen mielestä.

Kristan blogikirjoitus on julkaistu Kirkonkellossa.Linkki avautuu uudessa välilehdessä