Seurakunnat ulkomailla

Kartasta löytyvät kaikki toimipisteet. Suurentamalla karttaa löydät kohdemaat, paikkakunnat sekä seurakuntien kotisivut yhteystietoineen.

Kirkon ulkosuomalaistyötä  tehdään pääsääntöisesti yhteistyössä paikallisten sisarkirkkojen  ja siirtolaispappien kanssa. Lokakuusta huhtikuuhun työskentelevät turistipapit ja kanttorit Espanjassa, Gran Canarialla, Teneriffalla, Kyproksella, Turkissa ja Kreikassa. Sinisellä ristisymbolilla merkityillä paikkakunnilla asuu ympärivuotinen suomalaispappi, harmaalla symbolilla merkityillä paikkakunnilla on seurakunta, jossa pappi vierailee muualta käsin tai asuu vain osan vuodesta.

Tämän lisäksi ulkomailla asuvien ja matkustavien suomalaisten parissa toimivat seuraavat kirkkomme yhteistyökumppanit:

Suomen Merimieskirkon toimipisteet löytyvät Lontoosta, Hampurista, Brysselistä, Rotterdamista ja Ateenasta. Matkapappi-toimintaa on Puolassa, Irlannissa ja Kaakkois-Aasiassa. Merimieskirkon toimipisteet on merkitty punaisella ristisymbolilla.

Kirkkomme lähetysjärjestöjen lähetit huolehtivat oman työnsä ohella ulkosuomalaisista paikkakunnilla, jotka on merkitty keltaisella ristisymbolilla:

  • Suomen Lähetysseura: Tansania, Etiopia, Angola, Botswana, Namibia, Hongkong, Thaimaa
  • Suomen Luterilainen Evankeliumiyhdystys: Sambia, Kenia, Japani, Venäjä, Viro
  • Svenska Lutherska Evangeliföreningen i Finland:  Turkki, Kenia
  • Evankelis-Luterilainen lähetysyhdistys Kylväjä: Japani, Turkki