Hyppää sisältöön

Ke 25.10. 2023 Kasvurauha - Ro att växa -ekumeeninen hybridiseminaari

25.10. klo 9.30 - 16.30 "Ro att växa - Kasvurauha -turvallisempi seurakunta lapsen ja nuoren kasvua tukemassa". Ekumeeninen ja osittain kaksikielinen hybridiseminaari seurakuntien, järjestöjen ja kirkkojen työntekijöille ja luottamushenkilöille. Keskustelemassa eri kirkkokuntien ja alojen asiantuntijoita.

Seminaari liittyy STM:n Väkivallaton lapsuus 2020-2025 -toimenpidesuunnitelmaan. Tavoitteena on kehittää eettinen toimintamalli lapsiin kohdistuvan väkivallan vähentämiseksi ja ennaltaehkäisemiseksi. Miten ehkäisemme ja estämme uskonnollisissa yhteisöissä tapahtuvan henkisen, hengellisen, fyysisen tai seksuaalisen väkivallan tai kaltoinkohtelun. 

Mitkä ovat turvallisemman tilan ohjeistukset ja miten sitoudumme yhdessä turvaamaan jokaiselle lapselle kasvurauhan uskonnollisen yhteisön toiminnassa?  

Tilaisuus järjestetään 25.10. klo 9.30 - 16.30 Eteläranta 8 Mikael -salissa (Suomen ev.lut. Kirkkohallitus) Mukaan mahtuu 80 osallistujaa. Ohjelma lähetetään osittain myös striimattuna. Tilaisuudesta ei tehdä tallennetta. 

Tilaisuus on maksuton ja osittain kaksikielinen. Tilaisuudessa tarjotaan kahdet kahvit, lounas on omakustanteinen.

Ilmoittaudu mukaan: https://www.lyyti.in/Kasvurauha_Ro_att_vaxa__turvallisempi_seurakunta_lapsen_ja_nuoren_kasvua_tukemassa_2637

Luennoitsijoina: asiantuntija Ulla Korpilahti THL; johtava tutkija, dosentti Taina Laajasalo ACElife-hanke, THL; toimittaja, psykoterapeutti Janne Villa; pastori, kouluttaja Pia Rendic sekä mediateologi Mikael Elmolhoda. 

Juontajina: opiskelijat Ilona Rantala ja Mitja Ritvanen

Järjestäjinä: Suomen ekumeeninen neuvosto ja Suomen ev.lut.kirkko/ Kirkkohallitus.

Mukana toteutuksessa mm. Katolinen kirkko Suomessa, Suomen Ortodoksinen kirkko, Helluntaikirkko, Suomen Vapaakirkko, Suomen lähetysseura, Step-koulutus, Lasten ja nuorten keskus ry, Kansanlähetys, Kansan Raamattuseura, OPKO Opiskelija ja koululaislähetys.  

Päivitetty