Hyppää sisältöön

Kirkon ihmisoikeusfoorumi 2022

Kirkon ihmisoikeusfoorumi toteutetaan perjantaina 1.4.2022.

Tilaisuuden teemana on lasten ja nuorten terveysoikeudet. Tilaisuus järjestetään suunnitellun hybriditoteutuksen sijaan vain Teamsin välityksellä. 

Mainos ihmisoikeusfoorumista 1.4.2022.

Kirkon ihmisoikeusfoorumin 1.4.2022 ohjelma

Lasten ja nuorten terveysoikeudet

Klo 10 - 11.30 Mitä ovat lasten ja nuorten terveysoikeudet? Asiantuntijapuheenvuorot lasten ja nuorten terveysoikeuksia ja niiden toteutumista koskien: ylitarkastaja Katja Mettinen Lapsiasiainvaltuutetun toimistosta ja johtava asiantuntija Esa Iivonen Mannerheimin lastensuojeluliitosta. Puheenvuoron jälkeen keskustelua asiantuntijoiden kanssa moderoi asiantuntija Raija Ojell Kirkkohallituksesta.

Klo 11.30 - 12.30 Lounastauko

Klo 12.30 - 13.30 Osallisuus ja toimijuus ihmisoikeutena: Erityistä tukea tarvitsevien lasten ja nuorten harrastusmahdollisuudet osana hyvää mielenterveyttä. Mukana keskustelussa Vammaisnuorisotutkija, tutkijatohtori Reetta Mietola All Youth-hanke, Helsingin yliopisto. Varhaisiän musiikkikasvattaja Terhi Hassinen Jyväskylän seurakunnasta, Suvi Viljanen Avartti-säätiöstä ja yhteisöpedagogi Jassin Rezai Monikulttuurikeskus Gloriasta Jyväskylästä. Keskustelua johdattelee saavutettavuuden ja vammaisuuden asiantuntija Katri Suhonen Kirkkohallituksesta.

Klo 13.30 – 14.00 Päivän anti lasten ja nuorten terveysoikeuksien toteutumiselle arjessa

Klo 14.00 – 14.30 Keskustelu Kirkon ihmisoikeusfoorumin jatkosta, tilaisuuden päätös.

IlmoittautuminenLinkki avautuu uudessa välilehdessä 

 

Ota yhteyttä

asiantuntija
Toiminnallinen osasto
Jumalanpalvelus ja yhteiskunta
Eteläranta 8
00130 Helsinki

Työskentelen kirkon yhteiskunnallisten ja sosiaalieettisten kysymysten parissa. Tasa-arvon, yhdenvertaisuuden ja kirkon yhteiskunnallisen roolin kysymykset ovat olennainen osa työtäni.

Päivitetty