Hyppää sisältöön

Katso myös: Tukea vapautuessasi

Rikoksen tehneelle tukea

Rikoksen tekijöitä pidetään helposti pahoina ja paatuneina. Kirkon vankilatyössä näkyvä henkinen ja hengellinen hätä kertovat kuitenkin muuta.

Jos tavalliset riviseurakuntalaiset hakeutuisivat kirkkoon ja papin puheille yhtä kiihkeästi kuin vankiloiden asukkaat, kirkkojen seinät pullistelisivat joka sunnuntai.

Mikä on väärin, on väärin. Se ei muuksi muutu. Se on myös ihmisten edessä sovitettava ja hyvitettävä. Jumalan laki on kuitenkin toinen, sillä syntinsä tunnustava ja katuva saa anteeksi. Ja hänen syntinsä on jo sovitettu.

Ole siis rohkealla mielellä. Teoistasi huolimatta olet Jumalan ja ihmisten rakkauden arvoinen.

Minä tunnustin sinulle syntini, en salannut pahoja tekojani. Minä sanoin: ” Tunnustan syntini Herralle.” Sinä annoit anteeksi pahat tekoni, otit pois syntieni taakan.
(Ps. 32:5)

Hae apua, tukea ja seuraa – myös kirkolla on palveluita juuri sinua varten. Jos olet vankilassa, käytössäsi on vankilapappi, jonka kanssa voit luottamuksellisesti keskustella. Jos rangaistuksesi on jokin muu kuin vankilatuomio, voit hakea tukea seurakunnastasi.

Tukea vapautuessasi

Monet seurakunnat ja kristilliset järjestöt auttavat vapautumassa olevia tai vapautuneita vankeja uuden arjen alkuun pääsemisessä. Käänny lähiseurakunnan papin tai diakoniatyöntekijän puoleen.

Apu voi olla sekä käytännöllistä että henkistä. Apua voi saada esimerkiksi tukiasunnon etsimiseen.

Seurakunnasta sinut voidaan myös ohjata erityspalveluiden pariin. Kirkolla on joillain paikkakunnilla esimerkiksi asuntoja, joita voidaan antaa lomalla olevien vankien käyttöön tai vaikka lasten tapaamisiin. Nuoret rikoksentekijät voivat saada apua seurakuntien nuorisoryhmistä tai erityisnuorisotyöstä.

Kriminaalihuollon tukisäätiöLinkki avautuu uudessa välilehdessä on rangaistuksesta vapautuvien ja heidän läheistensä selviytymistä ja elämänhallintaa edistävä valtakunnallinen asiantuntija ja palveluntuottaja. Palveluihin kuuluu muun muassa vertaistukea, asumispalveluohjausta ja tukiasumispalveluita.

Kristilliset järjestöt tarjoavat mm. päihdekuntoutusta, katso lisää esimerkiksi Sininauhaliiton Linkki avautuu uudessa välilehdessäsivuilta.